Kézilabda

2024.02.04. 15:31

Te jó ég! Mit művelt a DVSC Schaeffler?! Győzelem Németországban!

Kiegyenlítetten kezdtek a csapatok,

Orosz Krisztofer

A debreceniek ismét csodát tettek

Fotó: Napló-archív

A DVSC Schaeffler a hétközi Magyar Kupa továbbjutást követően sem pihenhetett sokat. Szilágyi Zoltán csapata vasárnap Németországban a Bietigheim ellen lépett pályára a Bajnokok Ligájában. A debreceni lányokon már semmiféle teher sem volt, hiszen már korábban biztossá vált, hogy tavasszal is ott lesz a legmagasabb európai kupasorozatban. A Debrecen vezetőedzője is hangsúlyozta, nem feltartott kezekkel futnak majd ki a csarnokba. A 14 órától kezdődő találkozóra cívisvárosi szurkolók is elkísérték az együttest, akik abban bíztak, sikerül visszavágni az első meccsért. 

A meccset a fehérben kézilabdázó Vasutas kezdte, de rögtön eladták a labdát Vámosék, így az első gólt a kékben szereplő németek szerezték. Hámorinak sikerült hamar egyenlíteni, de a hazaiak ismét betaláltak Gabriel kapujába. Gassama találatával tovább nőtt a hazai előny, a vendéglátók pedig egészen magas szinten védekeztek. Hámori nagy kedvvel kézilabdázott, s végre Catherine Gabrielnek is sikerült védenie. Az első 10 perc végére technikai hibák csúsztak mindkét oldalon a gépezetbe, de kezdett nyugodtan kézizni a Loki, sajnos ez nem párosult kezdetben az eredményességben. Igaz, a hazaiak kapusa ihletett formában védett. A fehér mezesek már másodjára kerültek emberhátrányba a meccsen, de a hajdúságiak ezt nem tudták kihasználni, Szilágyi Zoltán pedig időt is kért. Sikerült rendezni a sorokat, Töpfner büntetőjével egyre csökkentette hátrányát a DVSC Schaeffler (9–8), majd Kácsor egalzált. Ezt követően megint nem tudott vezetést szerezni a debreceni gárda, de folyamatosan egy-két gólon belül maradt a Loki. A félidő vége nem sikerült a legjobban, de így is 15–13 volt az állás a szünetben. 

Átszakadt a gát 

A második játékrészt a németek kezdték, akik emberhátrányban támadtak, s le is pörgették a két percet, amelynek végén be is találtak. A felek az első hét percben csupán egy-egy gólt szereztek, igencsak visszaesett a színvonal az első félidőhöz képest. A 38. minutumban Kácsor révén összejött az egyenlítés. Az utolsó húsz percre fordulva kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, ám valamivel lendületesebb volt a Loki. A 43. percben a mérkőzésen először Grosch révén megszerezte a vezetést a Debrecen! 17–18-nál időt is kért a németek vezetőedzője. Vámos Míra kettőre növelte a hajdúsági előnyt, majd rögtön szerzett egy újabbat (18–21). A 48. percben Vámos Petra már négyre növelte a különbséget (20–24). A cívisvárosiak egészen pazarul játszottak a fordulás óta. A vendéglátók mintha észbe kaptak volna, gyorsan vissza is jöttek kettőre. Szilágyi Zoltán időt is kért és csak annyit kért: „easy goals”, magyarul: egyszerű gólokat szerezzünk! Ennek ellenére sikerült zárkóznia a kék mezeseknek, de a Vasutas is tartotta a lépést. Kácsor időközben átvette Töpfner szerepét, hidegvérrel értékesítette a büntetőket. Az utolsó öt percre 26–28-nál fordultak a hölgyek, Kácsor pedig megszerezte a huszonkilencediket is! Két minutummal a vége előtt biztossá vált a debreceniek győzelme. A DVSC Schaeffler 31–27-re megverte a német együttest! 

A tények: 

Bietigheim–DVSC Schaeffler 27–31 (15–13) Ludwigsburg 2800 néző. V: Ilijeva, Karbeszka (észak-macedónok) 

Bietigheim: MORESCHI – Behrend 1, Kudlacz-Gloc 1, Gassama 2, Dulfer 2, X. Smits 3, MALA 4. Csere: Lönborg (kapus), Johansen, DÖLL 9, I. Smits 2, Faluvégi 2, Andersson, Dulfer 1. Edző: Jakob Vestergaard 

DVSC Schaeffler: Gabriel – Töpfner 3 (2), HÁMORI 6, VÁMOS P 4., FÜZI-TÓVIZI 3, KÁCSOR 7 (3), Petrus 1. Csere: BARTULOVIC (kapus), PLANÉTA, Haggerty, Hornyák D, Jovovics 2, GROSCH 2, VÁMOS M. 3. Edző: Szilágyi Zoltán 

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–2. 11. p.: 5–5. 21. p.: 9–9. 39. p.: 16–16. 45. p.: 18–21. 51. p.: 24–25. 58. p.: 26–30. 

Kiállítások: 4, ill. 4 perc 

Hétméteresek: 10/9, ill. 7/6

 

  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában