Jégkorong

2024.02.14. 22:01

Jobbnak bizonyult a Gyergyó a DEAC-nál

A hét első bajnoki meccsén pont nélkül maradtak a cívisvárosiak az Erste Ligában.

Haon.hu

Nem jött össze a DEAC-győzelem a gyergyóiak ellen

Forrás: DEAC

A hokibajnokság alapszakaszának második etapja keretein belül megrendezett meccset tekinthették meg a nézők szerdán este a Debreceni Jégcsarnokban, a hajdúságiak vendége a Gergyói HK, azaz a regnáló bajnok volt.
Sajnos másfél percet követően máris gólt kapott a házigazda, Dalhuisen vágta a korongot a kapura távolról, amely utat talált Hetényi hálójába. Természetesen rögtön szeretett volna válaszolni a DEAC, azonban a kis szerencsével megtámogatott gyergyói védelem állta a sarat. A harmad első felében mindkét együttes elkönyvelhetett egy-egy emberhátrányt, de nem éltek vele a csapatok.

Bucskin majdnem gólt szerzett, illetve kis híján gólpasszt adott, de sem ő, sem a kiapattanóra érkező Rétfalvi nem talált be.

Az utolsó percekben inkább a Gyergyó rohamozott, ám egy életerős Bucskin-löket zárta le a játékrészt, amiből nem sikerült egyenlíteni.

Csendesen csordogált a második harmad első két perce, amikor a vendégek eladták a pakkot a félpályán. Mihail Bucskin lecsapott rá, és rövid korcsolyázás után kíméletlenül felvarrta a játékszert a léc alá. Válaszul az első találatot jegyző Dalhuisen hagyott ki nagy helyzetet. Sajnos két perccel később Brance Orban ismét előnyhöz juttatta a gyergyói alakulatot.

Bő tíz minutum volt hátra a harmadból, amikor Hetényi védett gyönyörű mozdulattal. Nem sokkal később Imre Patrik növelte a gyergyóiak előnyét, ez volt a harmadik bekapott debreceni gól.

Ezután Császár tesztelte Hetényi Zolit, aki nagyszerűen hárított, majd Haaranen ágyúzását hatástalanította. Alig valamivel később Dominik Novotny lépett ki a védők közül, majd a felső sarokba lőtt, 2–3! A másik oldalon Sylvestre majdnem beütötte a negyediket emberhátrányból, ám Hetényi ismét a helyén volt.

Nem lett 4–2

Dobmayert állították ki az utolsó felvonás elején a hajdúságiaktól, majd a gyergyói Sárpátki tüzelt a kapuvasra. Ezt követően Mihalik András húzott el, ám elhibázta a lövést, mellé bombázott, majd Sylvestre tette kapura lábbal a pakkot, ez sem jutott el a hálóig. Pár percre rá Koblar előtt nyílt lehetőség, védett a vendégek hálóőre, majd Hetényi hárított bravúrral, meccsben tartva ezzel a fekete-fehéreket. Ment előre a Debrecen, ám hét perccel a dudaszó előtt Szigeti Ákos kihasználta helyzetét, és növelte a gyergyói előnyt. Klozt kiállították, majd Vincze kihasználta ezt, így lett 5–2 a gyergyóiaknak – tudósított a DEAC honlapja.

Folytatás vasárnap a Csíkszereda ellen, szintén hazai pályán.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–Gyergyói HK 2–5 (0–1, 2–2, 0–2)
Gól: Bucskin, Novotny, illetve Dalhuisen, Orban, Imre, Szigeti, Vincze

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában