Labdarúgás

2024.02.15. 21:01

Összeverte a szomszédját, felfüggesztett börtönt kapott a korábbi debreceni focista

Haon.hu

Kundrák Norbert

Forrás: Délmagyar-archív

A miskolci illetőségű Szabó Krisztián furcsa történettel kereste meg a Blikket: egy korosztályos válogatott, jelenleg a másodosztályú Honvédban szereplő labdarúgó, a Fradival korábban Magyar Kupát nyerő Kundrák Norbert és családja fizikailag súlyosan bántalmazta.

A lap beszámolója szerint úgy megverte, hogy sokáig járóképtelen volt, légmellet kapott, pszichológushoz jár, gyógyszereket szed, sőt, leszázalékolták.

Ez közel két éve történt, 2022. június 16-án, Kundrákék majdnem mellettünk üzemeltettek egy kis cukrászdát – mondta a sértett. Hozzátette, hogy van két kutyája, amelyek kiszöktek az utcára. Lejjebb volt egy csoportosulás, odaszaladtak a kutyáik ismerkedni, de az egyik rögtön vissza is jött a hívásra, a másik pedig lefeküdt, ugyanis megijedt, miután a csoportból néhányan elkezdtek kiabálni mindenféle „szép” dolgot nekik.

Kint volt az udvaron a feleségem, a sógorom, a nővérem és a nagyobbik fiam, én pedig elindultam lefelé papucsban és rövidnadrágban a kutyáért, hogy visszahozzam – mondta a futballista szomszédja. Nem feltételezett semmi rosszat, hiszen régóta volt szinte szomszédok Kundrákékkal, még vásárolt is náluk a cukrászdában. Igaz, beszélgetni nem beszélgettek sokat, Norbiról azt sem tudta, hogy futballista.

Kialakult egy szóváltás, aztán ahogy visszafordult a kapujuk előtt a kutyához, Norbi oldalról belerúgott a combjába, majd neki estek – idézte fel. Elmondása szerint az édesanyjuk lefogta hátulról, jöttek hárman a két testvérével, és körülbelül egy perc alatt úgy „lerendezték”, hogy hat bordája eltört, arccsonttörése lett – három szájsebészeti műtéte volt – sorolta.

Hozzátette, a segítségére siető feleségét is megtámadta Kundrák édesanyja, aki nyomdafestéket nem tűrő káromkodásokat vágott élettársa fejéhez. Szabóék kihívták a rendőröket, aztán a mentőket is, akik a férfit kórházba vitték, ahol az intenzív osztályra került napokra, utána pedig a traumatológiára.

Azóta a focistát és családtagjait súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen el is ítélték.

– A Miskolci Járási Bíróság az ügyben az egyik férfi elkövetőt 1 év 6 hónap, a többieket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. A döntés 2023. december 18-án a negyedrendű vádlott ítéletével bezárólag jogerőre emelkedett – árulta el lapunknak dr. Jogg Zsolt ügyészségi szóvivő.

A Honvéd közölte a lappal, hogy belső vizsgálatot indított Kundrák ügyében. A játékos azonban a cikk élesítéséig nem kívánta kommentálni a történteket. Kundrák korábban játszott a DVSC és a DEAC-ban  is, utána került Szegedre, majd a Honvédhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában