Atlétika

2024.02.01. 15:29

Klekner Hanga Ostravában is kiválóan teljesített

A debreceni atléta a héten beállította idei legjobbját.

Haon.hu

Klekner Hanga

Forrás: NS-archív

Kedden rendezték a WA Indoor Tour Gold-kategóriás versenyt, mely viadalon a DSI Debrecen kiválósága, Klekner Hanga is rekortánra lépett – számolt be róla a klub honlapja. A többszörös magyar bajnok hajdúsági rúdugró két hazai versennyel és két aranyéremmel kezdte az idei fedettpályás szezont.

Egy hete Luxemburgban pedig a WA Indoor Tour bronz kategóriás versenyen mérettette meg magát és 430-as ugrással az 5. helyen végzett a nemzetközi mezőnyben. Január 30-án ugyan ezen sorozatban, de már Gold-kategóriás versenyen folytatta a szezont kiválóságunk. A női rúdugrók mezőnyének erősségét jól mutatta, hogy a 2023-as fedettpályás Európa-bajnokság szlovén ezüstérmese, Tina Šutej és cseh bronzérmese, Amálie Švábíková is ott volt az indulók között. 

Klekner Hanga beállítva idei legjobbját, 433 centin zárta a versenyt és végzett a 6. helyen. Az ostravai viadalt Tina Šutej nyerte 473 centivel Amálie Švábíková (463) és az olasz Roberta Bruni előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában