Loki

2024.02.03. 19:31

Micsoda rangadó: 2–2-re végzett a DVSC a DVTK ellen - fotókkal

Jól kezdett a Vasutas, majd két gólt szerzett a Diósgyőr, később egyenlített a Loki, de a győzelem nem jött össze.

Orosz Krisztofer

Jó iramú meccsen nem bírtak egymással az ellenfelek

Forrás: Kiss Annamarie

Kiállítás, sok gól, remek hangulat és magas színvonal jellemezte a Loki első tavaszi meccsét. Hosszú idő után végre ismét hazai pályán játszott NB I.-es bajnokit a DVSC. Szrdjan Blagojevics együttese a bajnokság 18. fordulójában a DVTK gárdáját látta vendégül a szombaton 17 óra 30 perctől kezdődő keleti rangadón. Nem lehetett tudni, az edzőváltást követően milyen arcát fogja mutatni a miskolci együttes. A kezdés előtt a hideg ellenére is összegyűltek a szurkolók, a Loki pedig a „gálakezdőjével” állt fel. 

Forrás: Kiss Annamarie

A hangulaton rögtön érződött, hiányzott már a futball a szurkolóknak. A kezdés előtt érzelmes pillanatok következtek, Dzsudzsák Balázs ölben vitte be a kezdőkörbe a kis Ádit, aki a klubtól kapta ajándékba a kezdőrúgást. Az apró Loki-szurkoló egy ritka betegségben szenved, a fanatikusok vastapssal üdvözölték őt. 

A találkozón a feketében futballozó DVTK indította útjára a labdát. Szuhodovszki rögtön megmutatta milyen labdákra képes, a 3. percben ugratta ki Oliveirat, aki ordító zccerben gurított mellé. A 7. minutumban egy variációt követően Dreskovics fejelt, Odyntsov hatalmasat mentett. Az első negyedóra végére kiegyenlítettebb lett a játék képe, bár Bárány is közvetlen közelről fejelt, a labda azonban magasan érkezett, így nem jelentett különösebb veszélyt a kísérlet. A játékrész feléhez érve kicsit visszább vett a Vasutas, így a DVTK is életjeleket mutatott, de csak kósza beadásokig jutottak. Dzsudzsák újfent Oliveirat ugratta ki, de a szélső ezt sem tudta értékesíteni. A 37. minutumban Edomwonyi húzott el a szélen, majd adott középre egy veszélyes labdát, de Pozeg nem találta el a kaput. Pár pillanattal később ismét a nigériai csatár kísérletezett, de Megyeri nagyot védett. A hajrában a két szurkolótábor közösen „üdvözölte” a Nyíregyháza táborát. Ez a félidő a debrecenieké volt, de a gól hiányzott (0–0). 

Potyogtak a gólok 

A fordulást követően a DVSC indította útjára a labdát, a vezetőedzők nem cseréltek a szünetben. Az 51. percben jött a hidegzuhany, az exdebreceni Bényei szerezte a miskolciak vezető találatát. Hamar jöhetett volna a válasz, de Bárány lemaradt a kapu előtt elsurranó labdáról. Néhány pillanat múlva újabb gyomrost kapott a Loki, Jurek megduplázta a vendégek előnyét. Nem búslakodott sokáig a DVSC: Dzsudzsák 25-ről szabadrúgásból, akárcsak a románok ellen, szépített a 62. percben. A két tábor is rázendített, Szrdjan Blagojevics három, Simon Miklós két cserével reagált az eredmény változására. A miskolci futballistákon látszott, tökéletesen elégedettek lennének, ha ez maradna a végeredmény. 

Forrás: Kiss Annamarie

Az utolsó húsz percre fordulva a Vasutas próbálta nyomás alatt tartani a borsodiakat, de a vendégek állták a sarat. A 75. percben ismét Bárány ugrott a legmagasabbra, de nem sikerült betalálnia. A 77. minutumban nagy esélyt kapott, Szatmárit állította ki a játékvezető. A 82. percben Kampetsis egyedül vezette Megyerire a labdát, de a debreceni kapus hatalmasat védett. Az utolsó percekben Lagator is ziccerbe került, de kimaradt a lehetőség. A 90. percben megtört a jég: Kusnyir fejjel egyenlített! A végére nem maradt több találat, így 2–2 lett a meccs.

OTP Bank Liga 18. forduló 

DVSC–DVTK 2–2(0–0) 

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Pellumbi, Ferenczi – Dzsudzsák, Manrique (Lagator 78.), Szuhodovszki (Loncsar 62.) – Szécsi (Thor 62.), Oliveira (Kiziridisz 62.)– Bárány 

Diósgyőr: Odyntsov – Lund, Szatmári, Bokros (Stephen 88.), Gera, Holdampf, Bényei, Vallejo – Pozeg, Jurek – Edomwonyi (Kampetsis 62.) 

Gól: Bényei 51. (0–1), Jurek 58. (0–2), Dzsudzsák 62. (1–2), Kusnyir 90. (2–2), 

Piros lap: Szatmári (77.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában