Vízilabda

2024.02.05. 09:19

Érvényesült a papírforma, nem bírt riválisaival a DVSE a Komjádi Kupában

Bár a debrecenieknek is voltak szép megmozdulásaik, nem tudtak pontot szerezni.

Tóth Huba Elemér

A Komjádi Kupa csoportkörében Kardos Márton is a DVSE csapatát erősítette

Fotó: DVSE-archív

A Debreceni Vízilabda Klub felnőtt csapata számára véget ért a felkészülés, az OB1/B-ben szereplő pólósok azonban nem a bajnokságban, hanem a Komjádi Kupában bizonyíthattak idén először. 

A sorsolásnál a fortuna nem volt kegyes a cívisvárosi legényekhez, akik múlt hétvégén három élvonalbeli együttessel – a házigazda Miskolccal, az Egerrel és a fő esélyesnek titulált Ferencvárossal – is szembenéztek a Kemény Dénes Sportuszodában.

Nem jött össze a bravúr

A debreceniek az Eger ellen jól kezdtek, ám a félidőben az ellenfél már négy góllal vezetett. Tőzsér Dávid azonban hiába jutott öt találatig, a Heves vármegyei alakulat végül 19–9-re nyert. Kádár Kálmán és Fehér László tanítványai aztán a miskolciakkal mérkőztek meg. Borsos Bencéék azonban a hazai környezetben játszó gárdát nem tudták megfogni, és a végéig csak nőtt a különbség (21–7). 

Az FTC ellen ismét felszívta magát a debreceni csapat, amely két negyeden át is partiban volt a fővárosiakkal. Aztán már egyértelműen a Fradi akarata érvényesült, így a piros-fehérek 19–9-es arányú vereséget szenvedtek. A meccs krónikájához egyébként hozzátartozik, hogy a zöld-fehérek keretében nem voltak ott legjobbak, – így a DVSE-nél nevelkedett Fekete Gergőt sem láthattuk – akik a válogatottal a dohai világbajnokságra utaztak. A Komjádi Kupa csoportköréből két együttes jutott a legjobb nyolc közé, az első helyen a Miskolc végzett, a második pedig az Eger lett, míg a Ferencváros a rosszabb gólkülönbsége miatt kiesett.

A DVSE játékosai számára a bajnokság hétfőn 19 órától folytatódik, ekkor az éllovas AVUS Szombathely együttesét látják vendégül a Debreceni Sportuszodában.

 

Komjádi Kupa, a debreceni eredmények:

DVSE-Master Good–Tigra-Zf Eger 9–19 (2–2, 2–6, 1–4, 4–7)

A debreceni gólszerzők: Tőzsér Dávid 5, Dénes Noel Zsolt 2, Laczkó Levente 2

PannErgy-MVLC-Miskolc–DVSE-Master Good 21–7 (5–1, 5–2, 4–1, 7–3)

Gólszerzők: Tőzsér Dávid 4, Borsos Bence 2, Krizsai Ádám 1

FTC-Telekom–DVSE-Master Good 18–9 (4–3, 5–3, 5–2, 4–1)

Gólszerzők: Tőzsér Dávid 4, Kis Ferenc Ágoston 3, Borsos Bence 1, Laczkó Levente 1

Komjádi Kupa, A csoport végeredménye:

1. PannErgy-MVLC-Miskolc 3 2 0 1 46–28 6 pont

2. Tigra-Zf Eger 3 2 0 1 41–31 6 pont

3. FTC-Telekom 3 2 0 1 42–37 6 pont

4. DVSC-Master Good 3 0 0 3 25–58 0 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában