Vízilabda

2024.01.13. 10:17

Te már láttad? – így juttatta a válogatottat elődöntőbe Fekete Gergő

A DVSE egykori játékosa ezúttal is egyik vezére volt a válogatottnak.

Tóth Huba Elemér

Fekete Gergő évről évre fejlődik

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Haon korábban már beszámolt róla, hogy a Horvátországban zajló Európa-bajnokságon a magyarok csoportelsőként végeztek, így rögtön a negyeddöntőbe jutottak, ahol Szerbiával mérkőztek meg pénteken.

A Debrecenből származó, DVSE-nél nevelkedett Fekete Gergő már az előző meccseken is igazolta klasszisát, de állíthatjuk, hogy a szerbek ellen is csapata vezére volt. Ugyan ezúttal nem ő volt a válogatott legnagyobb gólfelelőse, de két fontos találatával és rengeteg blokkal hozzájárult ahhoz, hogy 10–10-es döntetlent követően szétlövésben dőljön el a továbbjutás.

Ők örülhettek

Az ötödik dobáshoz Fekete Gergő úszott oda... (Érdekesség, hogy fél éve a Fukuokában megrendezett férfi vízilabda-világbajnokság görögök elleni döntőjének szétlövésében is az FTC játékosa volt az ötödik magyar lövő. Akkor a labda a bal kapufáról átpattant a jobb kapufára, majd kifelé perdült, és csak később lett Magyarország vb-győztes.) Ezúttal is nagy volt a tét, hiszen megint úgy állt a párbaj, hogy amennyiben Fekete belövi, a mieink jutnak a legjobb négy közé. A 23 éves pólós bátran odaállt, és nagy erővel a bal alsóba juttatta a labdát. A sors tehát visszaadott neki valamit, hősiességének köszönhetően a magyar válogatott pedig már a horvátok elleni, vasárnapi elődöntőre készülhet.

Az M4 Sport rövid videójában az látható, mikor a büntetőpárbajban 1–1-es állásnál Radulovics kiejtette a kezéből a labdát, így ez kihagyott ötösnek számított. Rajta kívül mindenki élni tudott a lehetőséggel, így végül Fekete Gergő gólja (5–4) döntött.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában