Gerelyhajítás

2024.02.28. 14:39

Szilágyi Réka 60 méter fölötti eredménnyel nyerte meg a téli dobó ob-t

A DSI Debrecen sportolója 60,17 méteres eredményt ért el szerdán.

Haon.hu

Szilágyi Réka, a DSI Debrecen sportolója

Forrás: MW-archív

A gerelyhajítók remekléséről szólt a szerdán rendezett téli dobó országos bajnokság.

A nőknél a papírformának megfelelően az évet nagyszerűen, Európa-bajnoki szintet jelentő 60,26 méterrel kezdő Szilágyi Réka diadalmaskodott, ráadásul - 16 centiméterrel - ismét 60 méter fölé repítette a szert a Nemzeti Atlétikai Központ edzőpályáján.

Az Eb-negyedik atléta mindössze hármat dobott a versenyen, és az utolsó sorozatig nagy fölénnyel vezetett, a zárókörben aztán Bogdán Annabella kicsit ráijesztett, de megelőzni nem tudta. Bogdán az addigi 56,01 méteres legjobbját hatodikra messze túlhajította és az ezüstérmet végül 58,82 méteres eredménnyel szerezte meg.

A bokáját is kímélte a debreceni sportoló

Nagyon örülök, hogy hatvan méterrel tudtam kezdeni. Szerettem volna még javítani, de ez a pálya kicsit kemény volt. Úgy döntöttem, hogy a harmadik után többet nem dobok, mert a bokám ilyenkor kicsit érzékeny

- nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Szilágyi. Hozzátette, hogy a jövő hét végén esedékes portugáliai Európa-kupára szeretne nagyon jó formába kerülni.

Mint mondta, az volt a cél, hogy a téli időszakban minél többször dobjon 60 méter fölött, hogy minél hamarabb biztosítsa olimpiai indulását. Ez az öt legjobb eredményével, vagy a 64 méteres szint megdobásával valósulhat meg.

Mindkettőt reálisnak tartom, ha tavasszal is sikerül összegyúrni a mozgást

- vélekedett, és elárulta: még a téli szezonban szeretne egyéni csúcsot dobni.

Közel 80 méteres dobás döntött a férfiaknál

A férfi gerelyhajítóknál semmiféle izgalom nem volt, a felnőttmezőnybe tavaly berobbant Herczeg György messze kimagaslott a háromfős mezőnyből. A felnőtt országos csúcsot 84,98 méterrel tartó, U20-as Európa-bajnok nagyszerűen kezdte az évet és 79,66 méteres remek eredménnyel nyerte meg az aranyérmet.

A versenyen dobókörbe lépett a világbajnoki bronzérmes Halász Bence is, aki 75,48 méterrel győzött férfi kalapácsvetésben.

Eredmények, bajnokok (a verseny eredményközlő oldala szerint):

férfiak:

gerelyhajítás:
Herczeg György (FTC) 79,66 méter

kalapácsvetés:
Halász Bence (Dobó SE) 75,48 m

diszkoszvetés:
Csontos Márton (BSC) 54,54 m

nők:

gerelyhajítás:
1. Szilágyi Réka (DSC-SI) 60,17 m, 2. Bogdán Annabell (Békéscsabai AC) 58,82

kalapácsvetés:
Gyurátz Réka (Dobó SE) 65,48 m

diszkoszvetés:
Kerekes Dóra (NYSC) 51,19 m

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában