Atlétika

2024.01.29. 09:57

Szilágyi Réka hamarosan előrébb léphet az olimpiai kvalifikációs világranglistán

A DSI Debrecen kiválósága Szlovéniában készül.

Haon.hu

Szilágyi Réka elszántan küzd céljai megvalósításáért

Fotó: Magyar Nemzet-archív

Szilágyi Réka, a DSI Debrecen Európa-bajnoki negyedik helyezett gerelyhajítója visszatért Celjébe, ahol korábbi edzői stábjával készül a 2024-es szezonra – írja a Sportal, amit a dsidebrecen.hu is közzétett. – A vállproblémáim miatt csalódás volt a tavalyi év, nem tudtam rendesen versenyezni, és a világbajnokság sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ezek után úgy éreztem, váltásra van szükségem – mondta az M1 aktuális csatornának a 28 éves gerelyhajító, majd hozzátette, szinte ugyanazzal a szakmai stábbal készül, amellyel korábban, így ismét Andrej Hajnsek irányítja a felkészülését.

Hamarosan ismét versenyben

Szilágyi kiemelte, jó hatással van rá, hogy nem egyedül kell edzenie, mivel egy horvát és két szlovén versenyzővel alkotnak kisebb csapatot, ők folyamatosan húzzák egymást a heti tíz edzésen. A debreceni atléta 2018-ban kérte először Hajnsek segítségét, akkor is vállsérülés miatt volt szüksége a környezetváltozásra, amit elmondása szerint rendbe hoztak Szlovéniában. 

Nagyon jó formában érzem magam, egyre jobban mennek az edzések, február 17-én pedig elkezdem a versenyzést is. A sérülésem végett tavaly nem sikerült elég ranglistapontot gyűjtenem, de szerencsére helyre jött a vállam, így a téli szezonban mindenképpen szeretnék komolyabb eredményt letenni az asztalra

– fogalmazott, majd megjegyezte, hogy az időjárás is közrejátszhat a jobb eredmény elérésében, mivel hidegebb időben nehezebb felkészülni, de ha a teljes nekifutó rohamot össze tudja rakni, akkor az eddigi teljesítménye alapján képes lehet egy jó dobásra. 

A felkészülési versenyeket illetően döntő lehet, hogy a téli szezon hogyan sikerül Szilágyinak, ezért két tervezetet is kidolgozott az idényre.

Nem matekozik

Ugyanakkor május 26-án, a budapesti bronzkategóriás viadal jó lehetőség lesz számára, hogy előrébb lépjen az olimpiai kvalifikációs világranglistán. 

Mindenképpen szeretném megdobni a szintet a római Európa-bajnokságra, e tekintetben nem matekozok a világ- vagy az európai ranglistával. Ha egészséges a vállam, akkor az elmúlt évek tapasztalatai alapján körülbelül ötször kell 60-61 méter környékén dobni, ezt pedig reális célnak tartom

 – mondta, majd hangsúlyozta, hogy minden nap a párizsi játékok gondolatával kel és fekszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában