Lovaglás

2024.01.03. 10:45

Az élmezőnyben zártak a DEAC lovasai

A Debreceni Egyetem sportklubjának díjugratói 2023-ban is szép eredményeket értek el, amely a ranglistapontokon is meglátszik.

Haon.hu

ifj. Szabó Gábor ünnepelt az egyik versenye után

Fotó: DEAC-archív

A Magyar Lovassport Szövetség hivatalos honlapja szerint 2023-ban közel 1200 díjugrató szerzett ranglistapontot – olvasható a deac.hu oldalon. Az elit teljesítményt jelentő 50 ezer pontot ugyanakkor csak harmincegy lovas érte el, köztük a DEAC két versenyzője, ifj. Szabó Gábor és Fábián Johanna.

Az abszolút ranglistán ifj. Szabó Gábor a második helyen végzett 320.700 ponttal, míg 14 éves kora ellenére Fábián Johanna a 26. helyen zárt 58.083 ponttal. A tehetséges debreceni díjugrató viszont a kategóriájában, a gyerek lovasok között harmadik lett.

Ami az egyesületi ranglistát illeti, a DEAC 2023-ban a harmadik helyen zárt, alig lemaradva a második helyezett Krucsó Lovasklubtól. A legtöbb pontot a DVTK gyűjtötte, de hozzá kell tenni, hogy amíg a borsodiak rendre 5-6 fővel álltak rajthoz, addig az egyetemi klub két lovassal érte el ezt a kimagasló teljesítményt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában