Kézilabda

2024.01.16. 19:45

Győrben játszik bajnokit a Loki két BL-meccs között

Nem sokat pihenhetnek a lányok, Győr ellen kell bizonyítaniuk szerdán.

Haon.hu

Vámos Míra

Forrás: Napló-archív

A nagy utazás folytatódik, olyannyira, hogy a DVSC SCHAEFFLER játékosai haza sem tértek a montenegrói fővárosból. A Buducsnoszt Bemax elleni győztes BL-csata másnapján Bécsbe repült a debreceni csapat, onnan pedig Győr felé vették az irányt a lányok - írja a csapat honlapja.

A szerdai bajnoki rangadóig az Audi Arénától mindössze ötpercnyi sétára található ETO Park Hotel a DVSC SCHAEFFLER főhadiszállása, itt készül a Loki a szezon második Győr elleni összecsapására. Négyszer biztosan találkoznak a felek ebben az évadban (két-két BL és bajnoki), de ennél többször is összefuthatnak, akár a Magyar Kupa végső fázisában, persze ha mindkét csapat bejut a négyes döntőbe. Egyelőre azonban a szerdai meccs van fókuszban, amelynek az első, szeptemberben lejátszott ETO–Lokihoz hasonlóan a Rába-parti város ad otthont. A BL-csoportkör második fordulójában, szeptember 16-án az első félidőben még tartották a lépést a házigazdákkal (14–10), aztán szünet után fokozatosan növelte a különbséget az ETO, s végül 35–23-ra nyert. Annak a találkozónak a legnagyobb pozitívuma a Loki számára az volt, hogy Csernyánszki Liliána találatát választották a forduló legszebb góljának.

A BL-ben még százszázalékos győriek a hétvégén az Odense otthonából hozták el a két pontot, s mivel szombaton játszottak Dániában, egy nappal többet pihenhettek. Nálunk a podgoricai csatának jócskán akadnak nyomai, többen is kisebb sérüléssel bajlódnak, de Szilágyi Zoltán bízik benne, hogy minden játékosára számíthat az Audi ETO ellen. A hangulatra ugyanakkor nem lehet panasz a nagyon fontos podgoricai győzelem után.

Bízik a jó meccsben

– Nyilván pozitív töltet volt számunkra ez a Buducsnoszt elleni győzelem, de úgy gondolom, a Győr ellen egy teljesen más meccsre számíthatunk – nyilatkozta Vámos Míra. – Ahogy láttuk is, remekül szerepelnek a győriek a BL-ben, kiváló a védekezésük és a kapusteljesítményük is fantasztikus, de bízom benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani velük. Nem egyszerű feladat Győrben jó eredményt elérni, sőt. Biztosan kellenek majd extra teljesítmények a sok jó mellett és akkor felvehetjük velük a versenyt.

Az Audi Arénában (Győr, Tóth László utca 1.) január 17-én, szerdán, 18 órakor kezdődő Győri Audi ETO KC–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti majd.

A találkozót az M4Sport csatorna élőben közvetíti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában