Cifra Diána sikere

2024.01.28. 11:59

Eb-ezüstérmest vert Máltán a szoboszlói bunyós

Haon.hu

Cifra Diána a Gail Diacono elleni győztes meccs után

Forrás: Facebook / Cifra Diána

Meghívásos gálán vett részt szombaton a HSE ökölvívója, Cifra Diána Máltán. A hajdúszoboszlói sportoló edzője, Czirják András Facebook-oldalán azt írta, a torna célja a sportág népszerűsítése volt a szigetországban, és a helyiekhez olasz versenyzőket hívtak ellenfélnek, míg Cifrának a novemberi U22-es Európa-bajnokságon ezüstérmes Gail Diaconóval kellett megküzdenie, akit a gála előtt a máltaiak szövetségi kapitányává választottak.

Czirják posztja szerint a gálán az összes olasz versenyző vereséget szenvedett a máltaiakkal szemben („legtöbbjüktől csúnyán elvették a meccset”), így az est utolsó, főmérkőzésének úgy vágtak neki, hogy semmi esélyük pontozással győzni.

Ehhez képest a friss magyar bajnok Cifra nagyon megverte az ellenfelét, és egyhangú pontozással győzött a máltai lány ellen.

„El nem tudtam eddig képzelni, hogy mennyire jó érzés egy teltházas arénában egyedül ordítani, miközben minden máltai síri csendben ül, mert érzik, hogy nagy a baj” – írta közösségi oldalán a siker után Czirják András.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában