Ökölvívás

2024.01.18. 20:36

Hajdú-bihari versenyzőnek is szurkolhattunk a Bocskain

Szűcs Szabina ismét nyert, a hajdúszoboszlói színeket képviselő Cifra Diána azonban nem járt sikerrel.

Tóth Huba Elemér

Cifra Diánának nem jött össze a győzelem

Fotó: Molnár Péter

Csütörtökön 15 órától folytatódott a 68. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Verseny. Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban a harmadik napon több magyar sportolóért is szoríthattunk.

Először a hölgyeken volt a reflektorfény

A nőknél hajdú-bihari érdekeltség is volt, hiszen a HSE-ben edződő Cifra Diánának szurkolhattunk, aki a svájci Anna Jenni ellen lépett a ringbe a 63 kg-osoknál. A szoboszlói bokszoló pörgősen kezdett, de kevés tiszta találatot vitt be, ellenfele pontosabb volt. A második menetben egyértelműen a svájci rivális kezdeményezett, és bár Cifra jól mozgott lábon, látszódott, hogy fárad. 

A hajdúsági hölgy nem adta fel, az utolsó etapban még inkább rákapcsolt, de nem tudta meggyőzni a pontozóbírókat, a végig frissebben mozgó Jenni győzelméhez nem férhetett kétség.

 

bocskai-emlekverseny-cifra-diana-hse-hajdu-bihar-haon-sport
Cifra Diánának nem jött össze a győzelem
Fotó: Molnár Péter

A magyarok közül Mezei Petra az 50 kg-osok versenyében az ukrán Marincsuk Jaroszlavával küzdött meg, és bár nem ütött túlzottan sokat, azok rendre találtak, így pontozással nyert. Az 54 kg-osoknál Lakotár Hanna is tisztesen helytállt, de összességében mongol ellenfele, Lutsaikhan Altantsetseg jobbnak bizonyult.

Mivel a sokszoros magyar bajnok Szűcs Szabina több hónapos kihagyás után az 57 kg-osoknál győzelemmel tért vissza kedden, így a folytatásban a horvát Nikolina Csacsics ellen lépett a ringbe. A Vecsés bokszolója összességében pontosabb volt, és végig uralta a mérkőzést, így újabb sikeréhez nem férhetett kétség. Balzsay Károly Honvédos tanítványa, Szabó Petra (60 kg) is megtalálta, mi vezethet sikerre az ukrán Okhrei Hanna ellen. Aztán a Német Dominika–Bélik Tímes (63 kg) csatából előbbi jött ki győztesen. A 81+ kg-os versenyben Szira Zsófia ugyan több hatalmas pofont is kiosztott, de az ukrán riválissal nem bírt.

A férfiak is ringbe léptek

Az eredeti terv szerint a DVSC Boxing öklözőjének, Zsigó Csabáért is szoríthattunk volna, ám végül nem állt ki az ukrán Andrij Tyshkovets ellen. Férfi nehézsúlyban (86 kg) Kiss Milán mindent megtett érte, hogy felül múlja az ukrán Zhasan Danylot, ám a külföldi versenytársa most jobban öklözött.

Koloszár Valentin és Veres Roland küzdelme is kimondottan izgalmas volt, végül utóbbi hagyta el győztesen a pódiumot. Az 57 kg-os súlycsoportban volt azonban másik magyar továbbjutó is, Gálos Roland egy kazah bokszolót búcsúztatott. Petrimán Mihály is remekül teljesített egy mongol sportoló ellen, és győzelme miatt később a szintén 67 kg-os, ukrán bokszolót búcsúztató Buza Rafaellel is összecsaphat. A nap zárásaként Mester Soma okozhatott volna meglepetést a 75 kg-osoknál, ám nem jött össze neki, így az ukrán Illiusha Pavol örülhetett.

Az ökölvívás szerelmesei pénteken sem unatkozhatnak, a verseny férfi elődöntőkkel folytatódik, majd a nőknél már érmeket is osztanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában