Összefogás

2024.05.18. 21:18

Kiújult a berettyóújfalui Bence betegsége, németországi kezelés jelentheti a reményt

A család segítséget kér, ez a terápia lehet a kisfiú utolsó esélye.

Haon.hu

Bencén egy németországi kezelés segíthet

Forrás: A család archívuma

A nyolcéves Bence betegsége nemrég kiújult, de egy németországi kezelés reményt ad a gyógyulásra. A szülők viszont nem tudják előteremteni a szükséges költségeket, így gyűjtés indult a kisfiú megsegítésére – közölte portálunkkal Nádudvari Péter gyógypedagógus.

– Bence betegsége 2022 év elején jelentkezett, a gerincén találtak daganatot, ami áttétet adott a koponya, mellkas, csípő- és combcsontokba. A diagnózis: neuroblasztóma, a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata – mesélte a berettyóújfalui kisfiú édesapja. Mint írták, a tumor műtét, csontvelőtranszplantáció, immunterápia és kemoterápiás kezelések következtében eltűnt. – Bíztunk benne, hogy a tömérdek kegyetlen, fájdalmas kezelés és terápia segíteni fog és végleg eltűnnek a daganatok Bence testéből.

A megpróbáltatásoknak nincs vége

A közleményből kiderült, a daganat idén januárban kiújult a kisfiúnál. A hazai kezelések már hatástalannak bizonyultak a betegséggel szemben, de a család rátalált egy németországi magánklinikára, ahol úgynevezett dendritikus sejtes immunterápiát alkalmaznak. Ez a kezelés pedig reményt ad Bence számára. – Ennek a terápiának a lényege, hogy a levett vérben a dendritikus sejteket felokosítják hét nap alatt, majd visszaadják és ekkor ezek a T sejtek segítségével megtámadják és elpusztítják a tumoros sejteket – magyarázza az édesapa.

A kezelés 7 millió forintba kerül, ehhez pedig még járulékos költségek is jönnek, például a kiutazást vagy a szállást érintő kiadások. A család viszont nem tudja előteremteni ezt az összeget, mert Bence betegsége miatt az elmúlt időszakban anyagilag szorult helyzetbe került.

Gyűjtést indítottak a kezelésre

A Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány gyűjtést indított Bence megsegítésére, a célösszeg 8 millió forint. Mivel a konzultáció Németországban június 3-án esedékes, a kezelések pedig 4-én és 11-én lennének, már nincs sok idő a pénz előteremtésére.

– Sajnos nem áll módunkban mindezt kifizetni, viszont az idő sürget bennünket. Mindenféleképpen meg kell oldanunk a kezelések finanszírozását, hiszen Bence élete múlik rajtuk – olvasható az alapítvány oldalán.

A kezdeményezésről bővebb információk itt találhatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában