Kézilabda

2024.01.05. 17:36

Folytatódik a Bajnokok Ligája, a Loki a Brestet sem lenne rest gólözönnel látogatni

Vámos Mírát nem hatja meg, ha olyanok ellen lép pályára, akiket eddig csak a tv képernyője előtt látott, tiszteli őket, de Franciaországban is a győzelem hajtja majd.

Tóth Huba Elemér

Vámos Míra Franciaországban is motiváltan lép majd pályára

Fotó: Czinege Melinda

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata a sereghajtó Kozármisleny ellen egy magabiztos, 30–23-as győzelemmel kezdte a 2024-es évet. Szilágyi Zoltán együttese nem sokat pihent, hiszen szombaton 18 órától már a francia Brest Bretagne vendégeként a Bajnokok Ligájában bizonyíthat. A debreceni lányok a szerdai bajnoki mérkőzést hiába húzták be simán, ennyi hibát következőnek nem engedhetnek meg maguknak, mert az ellenfél könnyen megbosszulhatja azokat.

Keményebb időszakban

Vámos Mírát az utazást megelőzően érte el telefonon a Haon. A Loki balszélsője egy izgalmas összecsapásra számít, és bízik benne, hogy végig partiban maradnak a Bresttel. – Egy hosszabb szünet után léphetünk pályára ismét a BL-ben, reméljük, hogy az eddigi sikerek is folytatódnak – kezdte Vámos Míra, aki röviden kitért arra, hogy a januári meccsekre hogyan készültek. – A válogatott szünet alatt több fizikális munkát végeztünk, az itthon maradó játékosok számára volt egy kis alapozás, majd mikor a vb-n szereplő csapattagok visszatértek, technikailag is ugyanúgy készültünk. Tény, hogy most egy keményebb időszakban járunk, de ez nem teher, hisz mindig örülünk, ha kézilabdázhatunk. 

A következő, Brest elleni meccsen mindenki részéről a lehető legnagyobb koncentrációval kell játszanunk ahhoz, hogy elégedetten térjünk haza. Igyekszünk a tőlünk telhetőt megtenni, remélem, hogy összejön, amit elterveztünk

 – tette hozzá.

A DVSC pénteken délután repült külföldre 
Fotó: DVSC Kézilabda/Facebook

Minél tovább

A hajdúságiak 8 fordulót követően 7 ponttal a tabella 6. helyen állnak, amely a csoportkörből még továbbjutást ér. A DVSC a Brest ellen október végén hazai pályán 31–24-re nyert, és mivel a csapatok jelenleg azonos pontszámmal rendelkeznek, nagy lépéselőnyt jelentene, ha a piros-fehérek idegenben is hasonló teljesítménnyel rukkolnának elő. Vámos Míra arról is beszélt portálunknak, hogy rendkívül élvezi a nemzetközi mérkőzéseket, és reméli, a kupakaland minél tovább folytatódhat. 

Még mindig hihetetlen, hogy akiket eddig sokszor csak a tévében láttam kézilabdázni, ebben a szezonban ellenük játszhatok. Valamennyiszer izgatottan készülök ellenük, tisztelem őket, de a csapatommal én is nyerni szeretnék

 – hangsúlyozott.

Vámos Míra azzal zárta, hogy pénteken délelőtt még Debrecenben gyakoroltak, majd azt követően utaztak repülővel Franciaországba, ahol az érkezés után a helyszínnel ismerkedtek. Szombaton délelőtt még lesz egy edzésük, majd 18 órától már élesben bizonyítanak. A Brest Bretagne–DVSC Schaeffler mérkőzést a Sport1 TV élőben közvetíti.

A Bajnokok Ligája A-csoportjának állása:

1. Győr  8  8 – –  249–198  16 pont

2. Odense  8  6 – 2  277–210  12 pont

3. Bietigheim  8  5 – 3  237–230  10 pont

4. CSM Bucuresti  8  4 1 3  232–209  9 pont

5. Brest  8  3 1 4  211–204  7 pont

6. DVSC Schaeffler  8  3 1 4  221–238  7 pont

7. Buducsnoszt  8  1 1 6  183–243  3 pont

8. Sävehof   8  – – 8  194–272  0 pont

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában