Futballünnep

2024.01.28. 22:42

Barcelonás tiki-taka, Dzsudzsákék meglepetése és Kowalsky-cselek a debreceni focigálán – fotókkal

Színvonalas összecsapást hozott a zenészek és a Loki-legendák meccse, de akadt meglepetés is az eseményen.

Orosz Krisztofer

A gála végén jelképesen átadták az adományt a Szivárvány az Esőben Alapítványnak

Forrás: Czinege Melinda

Bombagólok, fantasztikus hangulat, sok érdeklődő és igazi sztárvendégek jellemezték a vasárnapi jótékonysági focigálát a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Az immár ötödik alkalommal megrendezett eseményen ezúttal is olyan hírességek voltak jelen, mint a Kowalsky meg a Vega és a DVSC legendái. Ilyen felhozatal mellett gyakorlatilag borítékolható volt a jó hangulat és a sok látogató. Az esemény első meccsén a DVSC Legendák léptek pályára a DVTK Ultras ellen. Akárcsak egy régi bajnoki mérkőzésen, a kezdés előtt pár perccel hangosan énekelt a diósgyőri és a debreceni tábor. A Loki gólját nem is szerezhette volna más, mint Igor Bogdanovics, majd a miskolciak egyenlítettek. Néhány perccel később ismét a szerb klasszis volt eredményes, továbbá Bernáth Csaba is beköszönt, így 3–1 lett a végeredmény. 

CM20240128_Jótékonysági focigála_sport_HAON (29)
A hangulatra nem volt panasz
Forrás: Czinege Melinda

Nem sokkal később ismét érdekeltek voltak a legendák, a DVSC ultrái ellen mérték össze tudásukat. Mondani sem kell, a találkozó barátságos hangulatban telt. Aktívabban kezdtek az exfutballisták, többször is gólt szerezhettek volna. A nyomás meghozta gyümölcsét, Sándor Tamás köszönt be, majd Igor Bogdanovics is feliratkozott a gólszerzők közé, rögtön kétszer. A meccs nem meglepő módon a legendák sikerét hozta. 

Meghatódtak a DVSC ikonjai 

A találkozót követően a Loki legendás középpályása, Habi Ronald értékelte a meccset. A korábbi közönségkedvenc úgy fogalmazott, mindig hatalmas öröm a srácokkal játszani.

Remek érzés, amikor a srácokkal újra összeállunk egy-egy meccsre. Örülök, hogy a szurkolók is kijöttek, most is kirázott a hideg. Átfutott rajtunk, milyen jó is volt a DVSC-ben játszani. Meghatott is vagyok, mert ez is egy visszajelzés, hogy letettünk valamit az asztalra. A legfontosabb akkor is az üzenete a rendezvénynek, örülök, ha tudunk segíteni a jelenlétünkkel

– fogalmazott. A hajdúsági ikon hozzátette: reméli, a jövőben is megrendezik a jótékonysági focigálát. 

CM20240128_Jótékonysági focigála_sport_HAON (42)
Habi Ronald
Forrás: Czinege Melinda

A futball mellett más üzenete is volt az eseménynek. Jelképes módon a DVSC Legendák csapatának vezetőedzője Herczeg András volt, akit a közönség hatalmas tapssal fogadott. A Loki történetének legsikeresebb trénere portálunknak elmondta, a régi sztorik is előjönnek az öltözői eligazítás során. – Nagyon örültem, amikor Bernáth Csaba felhívott, hogy ezen az estén legyek ismét az edzőjük. Mindig jólesik, amikor egy jótékonysági rendezvényen gondolnak arra, hogy én is ott legyek. Aki jelenleg a „csapatomban” játszik, mindenki volt a játékosom, a taktikai eligazításon vicces dolgok is elhangzottak. A szervezőknek minden tiszteletem, s remélem, sokaknak segíthetünk ezen az estén – mondta a Vasutas korábbi vezetőedzője.

CM20240128_Jótékonysági focigála_sport_HAON (40)
Herczeg András
Forrás: Czinege Melinda

Váratlan vendégek 

A főmeccs előtt még a Debreceni Stars–DLA U12-es meccse következett. Az előbbi csapatban olyan hírességek játszottak, mint Széles Diána, Makray Balázs, Quirikó Vivien, Tumbász József, Kozák Luca és Adorján Zoltán. A meccset váratlan vendégek szakították félbe: Dzsudzsák Balázs, Szécsi Márk, Bárány Donát érkeztek a pályára. A válogatottsági rekorder a gyerkőcökhöz állt be, rögtön meg is szerezték a vezetést. A találkozót végül a debreceni kapitány vezette fiatalok nyerték. A rangadót követően pedig felcsendült a „Nélküled” is. 

A döntő 

Már nem volt sok a gálameccs kezdetéig, de a Hódos lelátói szépen megteltek. A nap utolsó találkozóján a DVSC Legendák mérték össze tudásukat a Kowalsky meg a Vega együttesével. Gyors gólváltást és barcelonás tiki-takát láthattak a nézők. Az együttes frontembere egészen remek cseleket mutatott be a rangadón. A félidőben 3–2-re vezettek a zenészek. A fordulást követően Szatmári Csaba panenkázott büntetőt, így 3–3 lett a végeredmény.

CM20240128_Jótékonysági focigála_sport_HAON (25)
Balázs Gyula „Kowa”
Forrás: Czinege Melinda

A meccs végeztével a Szivárvány az Esőben Alapítványnak adtak át emléktáblát, szerencsére szép összeg gyűlt össze a rászoruló családoknak. 

A Szivárvány az esőben Alapítvány közlésében tudatta, a jótékonysági focigála bevétele, melyet az alapítvány részére gyűjtöttek, a következőképpen alakult:

1.050.000 forint gyűlt össze a helyszínen a belépőjegyek és az eladott pólók árából, valamint a gyüjtőládában és egyéb pénzfelajánlásból. 
500 ezer forint értékű tartós élelmiszervásárlási utalványt kaptak a Baromfiudvar 2002 Kft. felajánlásából, valamint 
300 ezer forint értékű édességet ajánlott fel az alapítványnak a Csoki max Magyarország Kft.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában