Jégkorong

2024.01.24. 17:30

Három pontot ért a remek teljesítmény

Haon.hu

Kozma Ferenc

Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi jégkorongcsapata remek teljesítményt nyújtva 4–2-re legyőzte az előzetesen esélyesebbnek tartott BJAHC együttesét a Debreceni Jégcsarnokban kedd este. A házigazdák góljain Kozma, Bucskin (2), és Vasziljev osztoztak, melyekre csak Szabó és Mozer tudtak válaszolni. A debreceniek fontos győzelmet arattak, aminek köszönhetően tizenkét pontra nőtt az előnyük a rájátszásért zajló csatában a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben.

A lefújást követően Vaszjunyin Artyom edző összességében elégedetten értékelte csapata teljesítményét: – Örülök, hogy jókor tudtunk betalálni, a bosszantó az, hogy nagyon rosszkor kaptuk a gólokat, illetve a kiállításokat – hangsúlyozta. – Ezt jobban kell menedzselnünk.

Amúgy a csapat összeszedett volt, mindenki jól játszott, úgyhogy elég nagy nyugalom volt a padon, nem volt probléma.

Tudtuk, hogy az ellenfél veszélyes offenzív hokit játszik. Az utóbbi meccseken viszont látszott, hogy a védekezésük mostanában nem működik annyira, mint amikor jó formában vannak. Próbáltuk dolgoztatni őket, illetve kontrázni. Ez összejött, úgyhogy szerintem megérdemeltük a három pontot – nyilatkozta a szövetség oldalának.

Magukra engedték

A hajdúságiak első gólját ütő Kozma Ferenc elmondta, az edzéseken változtattak az emberelőnyös felálláson. – Nekem az volt a feladatom, hogy maradjak a kapu előtt, és próbáljak belepiszkálni lövésekre, hátha bepattannak.

A második harmadra nem úgy jöttünk ki, ahogy kellett volna, visszább hozódtunk, így eléggé magunkra engedtük a BJAHC játékosait.

Szerencsére utána sikerült váltani, jó időben szereztük a gólokat, így sikerült itthon tartani a három pontot – fogalmazott a játékos.

A DEAC legközelebb kedden lép jégre, ezúttal is a BJAHC ellen, csak fordított pályaválasztással.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–Budapest Jégkorong Akadémia HC 4–2 (2–0, 2–2, 0–0)
Gól: Kozma, Bucskin 2, Vasziljev, illetve Szabó, Mozer

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában