Kézilabda

2023.11.12. 10:49

Szilágyi Zoltán: Nagyon büszke vagyok a lányokra

A debreceni kézisek újabb csodát tettek a BL-ben.

Orosz Krisztofer

Szilágyi Zoltán elégedetten értékelt

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler a Brest utáni bravúrt követően a román fővárosba utazott, ahol újabb bravúrt igyekeztek elérni a Bajnokok Ligájában szombat este. Előzetesen nem várt egyszerű feladat Füzi-Tóviziékre, hiszen a CSM Bucuresti a világ egyik legerősebb együttesének számít. Szilágyi Zoltán tanítványai az első perctől kezdve magas iramban kézilabdáztak, némi meglepettséget okozva a hazai játékosoknak. Olyannyira jól sikerült az első játékrész, hogy keleti szomszédjaink csupán egyszer vezettek, igaz azt a félidő végén tették, így előnyről várhatták a folytatást. A fordulást követően ismét egy lendületes Loki játszott a kissé elbizakodott bukarestiek ellen. A második felvonásban öt gólos előnyre is szert tettek a vendéglátók, de ekkor dobbant a Loki-szív, sikerült egyenlíteni és néhány másodperccel a lefújás előtt még a győzelemért támadt a Vasutas. A siker nem jött össze, de egy pontot így is szerzett a fehérben jatszó cívisvárosi alakulat, amelynek köszönhetően minden esély megvan a tavaszi BL folytatásra. 

Fantasztikus eredmény

A találkozó követően a sajtótájékoztatón értékelte az újabb csodát a DVSC Schaeffler sikeredzője, Szilágyi Zoltán. A tréner elmondta: rendkívül büszke játékosaira. – Ez egy fantasztikus eredmény számunkra. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. 

Az első félidőben a védekezésünk nem volt kellően agresszív, de a második félidőben ezen tudtunk javítani, s mindössze 12 gólt kaptunk, ami a CSM otthonában kiváló teljesítmény. A végén még arra is volt lehetőségünk, hogy hazavigyük a három pontot, de nem lehetünk elégedetlenek. Támadásban egy az egy ellen kifejezetten jól teljesítettek a lányok. 

Sok szituációban döntöttek jól a támadóink, nagyon büszke vagyok – mondta. 

Egyre jobbak 

Az egész találkozón nagyszerűen kézilabdázott Vámos Petra, aki 7 gólt is szerzett a CSM ellen. A debreceni kézilabdázó elmondta, nagyon boldogok, hogy ponttal térhetnek haza. – A végén igazi hullámvasút volt a meccs. Ahogy a vezetőedzőnk is mondta, megnyerhettük volna a meccset, de elégedettek lehetünk. 

Szerintem fordulóról fordulóra egyre jobb benyomást teszünk.

A Brest elleni siker után nagyon boldog voltam, most szintén. Az egyik legnehezebb ellenfél ellen mérkőztünk a csoportban, s nem okoztunk csalódást – fogalmazott. 

A DVSC Schaefflernek nem sok ideje marad a pihenésre, hiszen szerdán már a Vácra látogatnak a debreceniek. A bajnoki fordulót követően pedig szintén csupán néhány nap áll majd rendelkezésükre a következő CSM elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzésre való felkészülésre. 

 

 


 


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában