Vízilabda

2023.11.11. 17:00

Óriási győzelmet aratott a DVSE

A debreceniek 21-8-ra ütötték ki a Hódmezővásárhely együttesét az OB1/B 8. fordulójában.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Nem mindennapi módon indult a mérkőzés: a vendégek az első támadásukból betaláltak, amely alaposan felpaprikázta a házigazdát. A DVSE a bekapott gólra zsinórban kilenccel válaszolt. Ennyi találattal sokszor meccset is lehet nyerni, de ez mindössze a debreceniek első negyedben mutatott teljesítménye volt. (9-1)

A második nyolc percben visszább vett a tempóból a vendéglátó, de arra ügyelt, hogy tartsa a 8-9 gólos előnyét. A három DVSE találatra kettővel válaszolt a HVSC, így a félidőben 12-3-ra vezettek a mienk - írja a debrecenivse.hu.

A magabiztos előny tudatában a második félidőben Kádár Kálmán vezetőedző egyre több saját nevelésű fiatalnak szavazott bizalmat, akik jó megoldásokkal és gólokkal hálálták meg a bizalmat. (17-5)

A záró felvonásban már csak a különbség volt a kérdés, és ha már az addigi összes negyedet megnyerte a vendéglátó, jó szokását ezúttal sem szerette volna megszakítani. A vége 21-8 lett, amely az értékes három pont mellett az idény legnagyobb debreceni győzelmét is jelentette.

– Nagyon örülök ennek a győzelemnek, mert szerintem az egész szezonban most játszottunk a legjobban. Remek volt a meccs összképe, a srácok élvezték a játékot és szinte végig tudtuk tartani azt a tempót, ahogy elkezdtük a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy az alapemberek mellett a fiatalok is hozzá tudtak tenni a sikerhez – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

A győzelemnek és néhány rivális botlásának köszönhetően az együttes feljött a negyedik helyre és mindössze három pont választja el az éllovas AVUS-tól. A DVSE a következő bajnokiját jövőhét szombaton játssza az Oázis ellen hazai medencében.

Férfi Vízilabda OB1/B, 8. forduló

DVSE-Master Good–Hódmezővásárhelyi VSC 21–8 (9-1, 3-2, 5-2, 4-3)

Gólszerzők: Macsi P. 4, Macsi M. 4, Stefanidesz 2, Tőzsér 2, Kis F. 2, Bera 2, Somorjai, Krizsai Á., Krizsai B., Borsos, Göblyös, ill. Mekkel 3, Benkő 2, Petóczi, Szabó A., Bárándi

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában