Vízilabda

2023.10.07. 14:47

Címvédőhöz méltó sikert arattak a pólósok

Magabiztos győzelmet hozott a DVSE-Master Good számára az OB I/B negyedik játéknapja; a debreceniek az eddig veretlen Tatabánya otthonából hozták el a három pontot.

Haon.hu

Somorjai Sebestyén négy góllal járult hozzá a sikerhez

Forrás: debrecenivse.hu

Az elmúlt hétvégén a tavalyi bronzérmes ASI elleni hazai siker után azzal a szándékkal indult útnak szombat hajnalban a DVSE, hogy megszerezze első idegenbeli győzelmét. Az ellenfél az eddig háromból három bajnokiját - a Fehérvár, a Cegléd és a VIWA OSC voltak a szenvedő felek – megnyerő TVSE volt – olvasható a debreceniek honlapján.

Több mint három percet kellett várni az első találatra, ekkor Krizsai Bence szerezte meg a vezetést a debrecenieknek. Nem sokkal később Kis Ferenc növelte kettőre az előnyt, hat másodperccel a negyed vége előtt pedig Tőzsér Dávid állította vissza a közte kettőt (1-3).

Nyolc gól született a második nyolc percben, igazságos 4-4-es leosztásban. A DVSE Somorjai Sebestyén és Krizsai Bence találatával már 5-1-re is vezetett, innen próbált zárkózni a Tatabánya. Nem is csinálták rosszul, hiszen két perccel a vége előtt már csak egy gól volt a vendégek előnye. Egyet azért még sikerült hozzátenni, így a félidőben 7-5-re vezetett Kádár Kálmán együttese.

Ritmust váltottak

Visszafogottabban kezdték a felek a második félidőt, és mindössze három találatot hozott a harmadik negyed. A házigazda egyszer, a címvédő pedig kétszer volt eredményes a Macsi-testvéreknek köszönhetően (6-9).

A záró játékrészben aztán ritmust váltott a DVSE, mely percek alatt eldöntötte a lényegi kérdéseket. Somorjai Sebestyén zsinórban háromszor vette be a tatabányaiak kapuját, majd Krizsai Ádám is beköszönt. A hajrában Macsi Martin is lőtt még egyet, a 15-7-es végeredményt pedig Bera Károly állította be az utolsó percben.

– Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Ehhez a sikerhez mindenki hozzátette a magáét, a kapustól kezdve az alapembereken át a fiatalokig. Örülök, hogy végre teljes volt a keretünk és annak is, hogy kifejezetten látványos és szép játékkal tudtuk elhozni a három pontot egy nagyon erős ellenfél otthonából. Bízom benne, hogy ez lesz ránk jellemző a folytatásban is – nyilatkozta a lefújás után a győztes vezetőedző, Kádár Kálmán.

A DVSE a sikerrel felkapaszkodott a tabella hetedik helyére. Folytatás jövőhéten az egri Eszterházy otthonában.

A tények
Férfi Vízilabda OB I/B, 4. forduló
Tatabányai VSE–DVSE-Master Good 7-15 (1-3, 4-4, 1-2, 1-6)
Gólszerzők: Albert 2, Várnagy 2, Galler, Fekete B., Szőke, ill. Somorjai 4, Krizsai B. 3, Macsi M. 2, Macsi P. 2, Kis F., Tőzsér, Krizsai Á., Bera

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában