Vízilabda

2023.09.30. 16:47

Megvan a DVSE első győzelme

Kádár Kálmán csapata az Angyalföldi Sportiskolát verte meg három góllal.

Haon.hu

Rózsa Bence három nagyon fontos gólt lőtt

Forrás: dvse.hu

Gólgazdag mérkőzésen megszerezte első sikerét az idei szezonban a DVSE-Master Good. Kádár Kálmán együttese a tavalyi bronzérmes Angyalföldi Sportiskola csapatát győzte le 14-11-re az OB1/B harmadik játéknapján, olvasható a dvse.hu-n.

Egy régi ismerős, a korábban Debrecenben is megforduló Somlai Tamás lőtte a találkozó első gólját, melyet öt perc elteltével Somorjai Sebestyén egyenlített ki. A negyed végén ismét a balkezes szélső volt eredményes, de erre is volt válasza a vendégeknek (2-2).

Fej-fej mellett haladtak a felek a második nyolc percben is. A tempót ekkor inkább az ASI diktálta, de sokáig nem tudtak ellépni a debreceniektől. A félidő vége felé már kettővel vezetett a vendég csapat, de Rózsa Bence gondoskodott róla, hogy a félidőben „mindössze” egygólos hátrányban legyen a házigazda. A csapatkapitány Macsi Patrikot ráadásul különösebb ok nélkül végleg cserével kiállították, így nem volt könnyű helyzetben a DVSE (5-6).

Jót tett a nagyszünet a debrecenieknek, akik újult erővel és jó energiákkal tértek vissza a medencébe. Plusz Gergely Bencével a kapuban, aki remekül szállt be a meccsbe. Tőzsér Dávid rögtön egyenlített, majd a fiatal Bozgán Bence szerezte meg elsőt találatát DVSE-sapkában, ami egyben a vezetést is jelentette. A harmadik játékrész második fele gól nélkül telt el, egy azonban így is maradt a záró felvonásra (8-7).

Az utolsó felvonásban aztán beindult a góltermelés mindkét oldalon. A hazaiak már nem engedték át a vezetést az ASI-nak, sőt, szép fokozatosan növelték az előnyüket. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyeri meg a rangadót a DVSE. A vége 14-11 lett, amely a címvédő első győzelme volt az idei kiírásban.

„Nem úgy kezdtünk, ahogy vártam, de ahogy haladtunk előre, fokozatosan ragadtuk magunkhoz az irányítást. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. Szerettünk volna bizonyítani a saját közönségünk előtt és ez sikerült is a végén. Örülök, hogy sikerült itthon tartani a három pontot” – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

A debreceni klub jövő szombaton a Tatabánya otthonában folytatja a bajnokságot.

A tények

Férfi vízilabda OB1/B, 3. forduló

DVSE-Master Good – Angyalföldi Sportiskola 14-11 (2-2, 3-4, 3-1, 6-4)

Gólszerzők: Somorjai 3, Stefanidesz 3, Rózsa 3, Tőzsér 2, Macsi M., Bozgán, Krizsai Á., ill. Somlai 3, Kurucz 2, Juhász 2, Vincze 2, Szilvasán, Farkas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában