Futsal

2023.10.10. 15:28

Döntetlen a svédekkel, Dróth gólokban is százados lett

A férfi futsalválogatottk a svédek elleni veszprémi felkészülési találkozó nagy részében vezetett ugyan, de a vendégek a meccs utolsó pillanataiban döntetlenre mentették a találkozót.

Haon.hu

Rábl János (9) is pályára lépett a nemezeti csapatban

Forrás: MLSZ

Fotó:

A férfi futalosok a szeptemberi, vietnámi túrát sikerélménnyel zárták, de ezen a héten máris új kihívás várt rájuk: a svédek elleni páros mérkőzés Veszprémben – írta az MLSZ hovatalos oldala. 
A hétfői összecsapás első félidejében a Rábl Jánossal, Nagy Kevinnel (mindkettő MVFC Berettyóújfalu) és Szentes-Bíró Tamás (DEAC) felálló magyar válogatott lépett fel támadólag, és megpróbálta irányítani a meccset, magasan labdákat szerezni, és gyorsan a svédek kapuja elé érni. Megvoltak a helyzetek, de az 5. percben nem akcióból, hanem rögzített helyzetből lőttek gólt a mieink, Dróth Zoltán bombázta kapuba a bal oldalra löbbölt labdát (1–0). 

Ez volt a 153. válogatott mérkőzésén pályára lépő csapatkapitány 100. gólja a válogatottban!

A svédeknek a gól után sem volt sok lehetőségük, elsősorban a házigazda hibáit kihasználva tudtak gyors kontrákkal a kapu elé érni. A 13. percben Dróthról maradtak le a vendégek, a Haladás centere remek labdát kapott, és magabiztosan használta ki a ziccert (2–0). 

Bosszantó véghajrá

A második játékrész elején is a magyar válogatott játszott veszélyesebben, kecsegtető helyzeteket dolgozott ki, de a svédek az 25. percben váratlanul kihasználták egy lehetőségüket, és 2–1-re felzárkóztak. A gól felhozta a vendégeket, a magyar csapat játéka pedig kissé szétesett, a folytatásra elvesztette az irányítást, kiegyenlített volt a meccs. A 10. percben a svédek már öt szabálytalanságnál tartottak, de nem sikerült kihasználni, hogy óvatosabb védekezésre kényszerültek, pedig megvoltak a lehetőségek az előny növeléséhez. A hajrában a magyarok elvégezhettek egy tízméterest is, de a kapus kivédte Dróth próbálkozását. 

Néhány másodperccel a vége előtt a svédek is kisbüntetőhöz jutottak, de Spandler védett, és ekkor úgy tűnt, megvan a találkozó. A büntetőt azonban egy szöglet követte, amelyből a végső dudaszó előtti pillanatokban a svédek gólt szereztek, beállítva a 2–2-es végeredményt.

– 

Csalódott vagyok, és nem is annyira az eredmény, hanem amiatt, hogy a szünet után kiengedtük a kezünkből az irányítást, és felhoztuk a svédeket. Az első félidei jó játék után váratlan volt, hogy ennyire visszaesett a játékunk, még akkor is, ha sok fiatal kapott lehetőséget, és a rutin hiánya ilyen esetekben sokat számíthat. A második mérkőzésre elsősorban a 20. perc után elkövetett hibákat kell kijavítanunk

– mondta a meccs után Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány.

A két csapat szerdán 16.45-től ismét megmérkőzik egymással, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A tények

Férfi futsal válogatott mérkőzés, Veszprém
Magyarország-Svédország 2–2 (2–0)
Magyarország: Spandler Mátyás - Dróth Zoltán, Nagy Kevin, Szalmás Zoltán, Pál Patrik
Cserék: Gémesi Gergő, Alasztics Marcell, Kovács Máté, Fekete Márk, Bencsik Roland, Tatai József, Rábl János, Szentes-Bíró Tamás, Lux Gábor, Bartha Balázs, Hadházi Sándor.
Szövetségi kapitány: Sergio Mullor Cabrera

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában