Kézilabda

2023.10.01. 10:25

Büszkék a Dániában bemutatott játékra

A debreceni kézisek rosszul kezdtek, majd óriásit küzdve kis híján meglepték a skandinávokat.

Orosz Krisztofer

A szakember szerint a mutatott játékból lehet építkezni

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler komoly erőpróba előtt állt szombaton, hiszen az Odense vendégeként léptek pályára Szilágyi Zoltánék a Bajnokok Ligájában. A meccs aligha indulhatott volna rosszabbul, komoly hátrányt szedtek össze a debreceni lányok. Ezt követően fokozatosan visszajöttek a meccsbe Füzi-Tóviziék, s a szünetre minimalizálták a különbséget. A fordulást követően nyomott a dán csapat, de a Loki is állta a sarat, s néhány perccel a vége előtt 28–27-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó pillanatig küzdött a fehér mezes debreceni együttes, egyenlíteni azonban nem sikerült, s 33–30-ra az Odense nyerte az összecsapást. 

Büszke a lányokra 

A találkozót követően a Vasutas trénere, Szilágyi Zoltán a Haonnak értékelte a meccset. Kiemelte, nagyon büszke játékosaira, s reméli a Dániában szerzett tapasztalat segíti majd őket a következő meccseken. – Talán túlságosan is tiszteltük ellenfelünket az elején, de örülök, hogy idővel megtaláltuk saját játékunkat. Egyre jobbak lettek a befejezéseink, szépen visszajöttünk a meccsbe. A végjáték előtt lehetőségünk volt az egyenlítésre is, de sajnos ez nem sikerült. Ettől függetlenül a tény, hogy a világ elitjéhez tartozó csapatot is képesek vagyunk megszorongatni, nagyon büszkévé tesz – kezdte a szakember. 

Lehet építkezni 

A szakértők is úgy vélekedtek a Loki játékáról, hogy nagyobb rutinnal szorosabb is lehetett volna a végeredmény. Szilágyi Zoltán úgy fogalmazott, reméli, ebből a produkcióból sikerül tovább építkezni. – A legfontosabb számunkra a tapasztalatszerzés. Az első fordulóban mondhatni kötelező volt a győzelem, aztán mintha túlságosan is tiszteltük volna ellenfeleinket. Mondjuk, ha a lányoknak a kezében 20-30 Bajnokok Ligája meccsel több lett volna, lehet meglepetést okoztunk volna. Az ilyen szitukban sokat számít ez, de azt is el kell most már hinnünk, hogy a világ legjobb együttesei ellen is lehet keresnivalónk. Tudatosulni kell bennünk, hogy nekünk itt a helyünk a legjobbak között – értékelt a vezetőedző. 

A tények: 

EHF női Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló 

Odense–DVSC Schaeffler 33–30 (17–14) 

Odense, Sydbank Aréna, Vezették: Eskil Braseth, Leif Andre Sundet. 

Odense: Reinhardt – Ardahl 7 (2), Housheer 6, Valle Dahl 1 (1), Halilcevic 6, Larsen 3, Hojlund 4. Cserék: Hageso 3, Nüsser, Dano, Loseth, van der Vliet, Mejlvang, Rushfeldt 3. Vezetőedző: Ole Gjekstad 

DVSC Schaeffler: Gabriel – Töpfner 6 (1), Petrus 3, Hámori 4, Vámos 1, Haggerty 1, Vámos. Cserék: Costa 1, Füzi-Tóvizi 1, Planéta 2, Csernyánszki 1, Jovovic, Grosch, Johansson, Kácsor 10. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán 


 


 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában