Kosárlabda

2023.10.07. 12:12

Megmutatta karakterét a DEAC

A debreceni kosarasok kijavították az első körben elszenvedett fájó fiaskójukat, meggyőző játékkal verték a Kecskemétet.

Haon.hu

Andjelko Mandics ezúttal már elégedett volt

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Nyolcpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 2. fordulójában hazai pályán a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen pénteken este. Andjelko Mandics tanítványai a nyitányon egy nem várt pofonba szaladtak bele, 80–59-re kaptak ki az MVM-OSE Lions ellen. Ezt a fájó vereséget sikerült javítani, hiszen a KTE-vel szemben már egészen más arcát mutatta a Debrecen. 

A hazaiak már az elején próbálták magukhoz ragadni az irányítást, ami össze is jött, 25–17-nél zárult az első tíz perc. Tovább robogott a DEAC, egyre nyílt az olló, 39–20 után azonban kissé megtorpantak Mócsánék, a hírös városiak pedig zárkóztak, jobbkor nem is jöhetett volna a nagyszünet (47–36). 

A folytatásban nagyon akartak a vendégek, és bár a debreceniek is odatették magukat, mégis feljött hat pontra Forray Gábor alakulata (66–60). A hajrában mindig akadt egy DEAC-os, aki tett róla, ne lehessenek túl vérmes reményei a kecskemétieknek, 79–71 lett a vége. 

Csapatként funkcionáltak

A házigazda csapatából többen is kiemelkedőt nyújtottak, Deon Edwin 18/6-tal zárt, így nem véletlen, hogy elégedetten értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Szeretném megköszönni a cívisvárosi szurkolóknak, hogy a múlt heti fiaskó után is kijöttek szurkolni nekünk, ez sokat jelentett a csapatnak. 

Sokkal fegyelmezettebb DEAC-ot láthattak a drukkerek, mint legutóbb, ezt jól példázza, hogy csak nyolc eladott labdát vétettünk. Nagyon bántott minket az első fordulóban elszenvedett vereség, tudtuk, nem fordulaht elő még egyszer, hogy olyan csúnyán kikapjunk.

A gárda ezúttal egyben volt, megmutatta karakterét, küzdöttünk, ami megfelelő fegyelemmel is párosult, örülök, hogy nyerni tudtunk – fogalmazott a kosaras.

Andjelko Mandics is boldog volt a meccs végét jelző dudaszó után. – Csalódás volt az első meccsünk mindenkinek, nem csak az eredmény okán, hanem a teljesítményünk miatt is. 

Ezúttal mentálisan sokkal jobbak voltunk, mint a nyitányon. Olyan koncentrációval álltunk ki, ahogy kell, csapatként funkcionáltunk, minden játékosnak volt jó időszaka, amikor húzta a többieket.

Jól is védekeztünk, 71 pontot kapni, főleg a Kecskemét ellen, teljesen rendben van. Gratulálok a srácaimnak, megyünk tovább! – mondta a mester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában