Amerikai futball

2023.09.26. 14:03

Meghatározó élményekkel gazdagodtak a DEAC Gladiators játékosai

A debreceniek közül az U17-eseknél Kovács Ákos, Kovács Lajos és Gudász Ádám vehetett részt a tehetségtáborban.

Haon.hu

Lehetőséghez jutottak a debreceniek is

Forrás: deac.hu

Az utánpótlás tehetségtáborok az elmúlt évhez képest rekordszámú résztvevővel zajlottak idén, köztük DEAC-os amerikai focistákkal is. Az Utánpótlás Bizottság 2022-ben hozta létre ezeket a táborokat a juniorjátékosok fejlesztése érdekében, és tavaly két alkalommal rendezték meg az U15-ös és az U17-es korosztályok számára – írják a klubhonlapon.

Idén a táborok száma háromra nőtt, és két U17-es táborral kezdődtek, majd egy U15-ös összetartással zárultak. A táborokon a játékosok reggel és délután kétórás edzéseken vettek részt, számos pozíciós trénerrel, és elméleti oktatás is szerepelt a programban.

Az Utánpótlás Bizottság szorosan együttműködik a szövetséggel a magyar amerikai futball utánpótlásának fejlesztése érdekében, és középtávú célként tűzték ki a korosztályos válogatott újraépítését is.

A DEAC Gladiators résztvevői az U17-nél Kovács Ákos, Kovács Lajos és Gudász Ádám voltak. – Már tavaly is részt vettem ilyen táborban, de a tavalyihoz képest sokat fejlődött minden pontján az esemény, sokkal többen voltunk és sokkal több posztra képzett edzővel találkoztam idén. 

Remek tréningek voltak, ez mindkét U17-es táborra igaz. Sokat tanulhattunk az edzőktől és az ország többi részéből jött játékosoktól is. Nagy volt a versengés, mindenki szerette volna, hogy ő legyen a legjobb, így a két órán át tartó edzéseket 100 százalékosan dolgoztuk végig.

Ezzel sokat fejlődött a versenyszellemünk, a nap végén sok új dolgot tanulva tértünk haza – vélekedett Gudász Ádam.

Nagyon tanulságos volt

Kovács Ákos nagyszerű élményekkel gazdagodott. – Sok új embert ismertem meg. Jó volt, külön posztspecifikus edzések voltak, és a trénerek mindenkire oda tudtak figyelni. Sok dolgot tanultam, remélem, ezeket majd hasznosítani tudom a szezon során, illetve át tudom adni a csapattársaimnak – mondta.

– Rengeteg friss élménnyel gazdagodtam az U17-es tehetségtábor alatt. Új arcokat ismerkedhettem meg, megtanulmányoztam, hogyan zajlik az edzés más-más csapatoknál, sok vissza jelzést kaptam a játékomról az edzőktől, játékosoktól legyen az dicséret vagy építő jellegű kritika. 

Összeségében nagyon tanulságos, és jó hangulatban eltelt nap volt. Felmérhettem, hogy a posztomon lévő játékosokhoz képest hol is állok mind technikába, mind erőben országos szinten. Ez önbizalmat adott.

Az edzők kitartó munkájának köszönhetően megtanultam egy-egy szituációt máshogyan látni, és másként cselekedni. Az alapokkal már tisztába voltan, de az edzők szavaira építve mégis tudtam rajtuk javítani – emlékezett vissza Kovács Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában