Amerikai futball

2023.06.26. 18:54

Jól sikerült a Gladiátorok toborzója

Jó fizikai adottságokkal rendelkező érdeklődők vettek részt a DEAC találkozóján.

Forrás: DEAC Gladiators

Toborzót tartott a DEAC Gladiators amerikai futballcsapata vasárnap délután a Dóczy utcai Sportcampus műfüves pályáján. Az előző napokkal ellentétben kegyes volt az időjárás a szabadtéri programokhoz, és remek hangulatú eseményen vehettek részt a sportág iránt érdeklődők.

– Egy toborzó szervezésének kezdete mindig jóval korábban kezdődik, mint azt a többség gondolná. A lehetséges célközönséget már a középiskolai testnevelés órákon meg kell fogni, és a hirdetésekkel időben szükséges tájékoztatni az embereket. Nem mellesleg, a pálya lefoglalása és az időbeni ütközések elhárítása is nélkülözhetetlen egy gördülékeny toborzóhoz – árulta el Ábrán Szabolcs, a DEAC Galdiators egyik trénere a DEAC honlapjának. – A korábbiakhoz képest ezúttal valamivel kisebb volt az érdeklődés, viszont a célközönséget sikerült megtalálnunk: mindenki jó fizikai adottságokkal rendelkezik, mondhatni rövid alapozást követően bevethető – fogalmazott az edző.

Mint a szakember elmondta, egy ilyen eseménynek az utánpótlás-nevelés és a posztok, főleg a hiányposztok feltöltése a legfőbb hozadéka. Emellett az új játékosok plusz motivációt is hoznak a gárdába, ezáltal inspirálva a jelenlegi csapattagokat.

Ábrán Szabolcs kiemelte, hogy a Gladiators – az edzőkkel egyetértésben – önerőből kíván építkezni az elkövetkező években, ezért most új igazolásokat nem terveznek. – A felnőtt szezon rájátszásában sem szeretnénk már ezen változtatni, majd a junior szezonra fókuszálunk ezt követően – zárta gondolatait a tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában