Kosárlabda

2023.09.20. 16:16

A felnőtt válogatott az álma a DEAC kosarasának

Ságodi Róbert immár három éve játszik Debrecenben.

Orosz Krisztofer

Ságodi Róbert nagy célokkal vág bele a következő szezonba

Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC kosárlabdacsapatának fanatikusainak már ismerősen csenghet Ságodi Róbert neve. A tehetséges kosaras Hódmezővásárhelyről került Debrecenbe 16 évesen. Elmondása szerint hatalmas lépés volt, amikor a cívisvárosba költözött. A fiatal sportoló esetében azonban nem volt teljesen egyértelmű kezdetben, hogy futballpálya vagy a kosárparketta lesz az „otthona”, de nem bánta meg döntését. – Általános iskolában még futballista akartam lenni, de a sulimban kötelező volt a kosárlabda testnevelés órákon. A barátaim kosaraztak, így engem is beszippantott. Úgy vélem, kicsi korban nagy jelentősége van annak, hogy a cimborák mit választanak. Végül a kosár mellett tettem le a voksomat, s hamar mérföldkőhöz érkeztem a debreceni ajánlattal.

Az első komoly döntésem az volt, amikor 16 évesen a hajdúságba tettem át székhelyemet, azóta csodálatos három esztendőt tudhatok magam mögött. Szerencsére sikerült felkerülni az első keretbe, a felkészülést pedig most először csináltam végig Andjelko Mandics csapatánál, úgy érzem, jól is sikerült.

Eleinte féltem ettől a kalandtól, de a lehető legjobban cselekedtem, amikor a fekete-fehérekhez szerződtem – mondta, s kiemelte, otthonosan érzi magát Debrecenben. 

A válogatottban is bemutatkozott 

Ságodi Róbert immár három éve bontogatja szárnyait a DEAC-nál, több szakemberrel is dolgozott, s fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalatot szerzett már. Ilyen rövid idő elteltével a korosztályos nemzeti csapat trénere, Váradi Kornél is felfigyelt rá, s a debreceni rendezésű világbajnokságon is szerepet kapott. A kosaras a Haonnak elmondta, nagyon korán került a felnőttek közé, de voltak olyan társai, akik sokat segítettek neki a beilleszkedésben. – Már az első évemben is tréningezhettem néhány alkalommal a felnőttekkel. Azok az edzések nagyon meghatározóak voltak a karrieremben.

Amikor először pályára léptem a nagy csapatban, izgultam, de szerencsére megszoktam ezt a nyomást. Akkoriban és most is remek volt a csapategység, mindenki segített a beilleszkedésben. Nagyon gyorsan történtek az elmúlt időben körülöttem a dolgok, hála Istennek a korosztályos nemzeti csapatban is szerepelhettem.

Fantasztikus érzés a himnuszt énekelni a meccsek előtt, ezekért a pillanatokért éri meg sportolni. A következő időszakban pedig minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a klubom – fogalmazott, majd kiemelte: remekül sikerült a debreceni csapat felkészülése, de csak meccsről meccsre koncentrálnak, s reméli, szezon végén sikerül bekerülni a legjobb négybe. 

sagodi-robert-deac-haon-sport-hajdu-bihar-kosarlabda
A tehetséges kosaras (jobbra) már a korosztályos válogatottban is bemutatkozhatott
Forrás: Napló-archív

Végezetül Ságodi Róbert elmondta, a tanulásra is kiemelt figyelmet fordít, ezért jelentkezett a Debreceni Egyetemre, amelyen Gazdálkodás és Menedzsment szakon próbálja kamatoztatni tudását. A fiatal játékos céljairól annyit árult el, hogy a következő szezonban meghatározó tagja lenne a DEAC-nak, s mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy mihamarabb bemutatkozhasson a felnőtt válogatottban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában