Kosárlabda

2023.09.13. 19:50

Olykor döcögött a játék, de így sem volt kérdéses a DEAC sikere

A MAFC Újbuda elleni magabiztos győzelemmel folytatta felkészülését a 2023/24-es szezonra a DEAC kosárlabdacsapata. A meglehetősen alacsony színvonalú találkozón folyamatosan növelte előnyét a hajdúsági alakulat, mely végül 38 pontos sikert aratott.

Haon.hu

Williamson meggyőző teljesítményt nyújtott

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Az NB I. B Piros csoportjában szereplő MAFC együttesét fogadta a DEAC kosárlabdacsapata hatodik felkészülési mérkőzésén, szerdán az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Amint azt a klubhonlapon írják, a feldobást követően Deon Edwin kosarára Bordács Soma válaszolt, ám ezt követően szempillantás alatt 9–2-re elléptek a hazaiak. 

Hiába zárkóztak két kosárral a fővárosiak, Andjelko Mandics együttesén érződött, hogy közönségük előtt szerették volna kijavítani a Sitku Ernő Emléktorna döntőjében elszenvedett kellemetlen vereséget. A védekezés nagyon rendben volt, a negyedből hátralévő hét percben nem is kaptak kosarat Mócsánék, támadásban pedig jól járt a labda, így egy 16–0-s sorozattal magabiztos előnyre tettek szert (25–6). 

A második etapban az első tíz percet végig ülő Rakeem Buckles vette kezébe az irányítást, ebben a periódusban egymaga 11 pontot szerzett. Mindkét csapat sok hibával játszott, de egy megmozdulásról mindenképp emlékezetes marad ez a játékrész, ugyanis Kenéz Csaba az utolsó másodpercben a félpályán túlról szerzett szép kosarat (41–20).

Williamson vezérletével tovább hízott a differencia

A térfélcsere után eleinte kiegyenlített játék folyt a pályán, a MAFC a második negyedhez hasonlóan szépen tartotta a lépést az egy osztállyal magasabban rangsorolt cívisvárosiakkal, de a pontatlan büntetőzésüknek köszönhetően nem tudtak jelentősen közelebb kerülni. A folytatásban ritmust váltott a DEAC, Williamson vezérletével tovább hízott a differencia, Drenovac betörését követően pedig már harminc volt a felek között. 

A záró felvonásra a lényegi dolgok már eldőltek, de felkészülési találkozó lévén mindkét gárda igyekezett a lehető legtöbbet gyakorolni és pontosítani játékaikat. 

A Debreceni Egyetem végül 79-41 arányú magabiztos győzelmet aratott, ám a két és fél hét múlva esedékes szezonrajtig még érezhetően van mit csiszolniuk a játékon. Andjelko Mandics együttese a héten még két edzőmérkőzést vív, pénteken Szolnokra, szombaton pedig Szegedre látogatnak a fekete-fehérek.

A tények
DEAC–MAFC 79–41 (25–6, 16–14, 22–15, 16–6)
DEAC: Edwin 6, Mócsán 8/6, Drenovac 12, Williamson 16/6, Czermann 2 csere: Csizmadia 7, Buckles 13/6, Kenéz, 3, Neuwirth, Ságodi 5/3, Hegedűs 1, Hőgye 6. Vezetőedző: Andjelko Mandics
MAFC: Polgárdy 15/3, Buzás 2, Pintér, Bordács 10, Pápai 5 csere: Misek 4, Katona, Kovács 3, Bieber, Komma 2. Vezetőedző: Lakits András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában