Kosárlabda

2023.09.05. 15:37

A 3x3-as kosárlabda bűvöletében Debrecen

Becsky István fáradhatatlan, már a jövő évi torna szervezésének előkészületeit is megkezdte.

Szabó Dóra

Nagyot küzdöttek a magyar hölgyek

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A világ legjobb 3x3-as kosárlabdázói pattogtattak Debrecen főterén az elmúlt bő egy hétben, a férfi és női mezőny pénzdíjas versenyeit követően a 18 év alatti válogatottak mérték össze tudásukat. A kedvezőtlen időjárás miatt a szervezőbizottság döntése nyomán a vb zárónapját az esőhelyszínnek kinevezett Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban rendezték: a lányoknál az Egyesült Államok megvédte címét, a fiúknál viszont új bajnokot avattak Németország személyében. A magyar srácok nagy küzdelem után végül nem jutottak be a legjobb nyolc közé, a lányok a csoportjuk negyedik helyén zártak.

– Fantasztikus érzés egy ilyen szintű világversenyt kilencedik alakalommal is megrendezni. A sikerből ezúttal is mindenki kivette a részét, a helyi szervezők, közreműködők, gazdasági téren a szövetség és a szponzorok, a pályán a játékosok, míg a lelátón a szurkolók. 

Ismét bebizonyosodott, hogy imádják Debrecenben ezt a sportágat, telt ház előtt zajlottak a viadalok szinte végig, még az eső sem tudta elrettenteni a nézőket, a zárónapon az Oláh Gábor is tömve volt.

Minden esztendőben adódik valami új kihívás, amellyel meg kell küzdenünk, most az időjárás volt az, de álltuk a sarat – mondta el érdeklődésünkre Becsky István, a debreceni szervezőbizottság elnöke, aki már elkezdte az egyeztetéseket a jövő évi, jubileumi, tizedik tornáról.

Becsky István debreceni szervezőbizottság elnöke, kosárlabda, 3x3
Becsky István, a debreceni szervezőbizottság elnöke 
Fotó: Molnár Péter / Forrás: Napló-archív

Nem szeret arra menni

Becsky István megjegyezte, ugyan nem mondja, hogy nem fáradt el, ugyanakkor máris hiányzik számára az egész zsongás, ilyenkor pár napig nem is szeret a Nagytemplom környékére menni. – Debrecen főterén, a Nagytemplom előtt játszani nem mindennapi dolog, az egész miliő varázslatos, talán ez az egyik oka, ami miatt ennyire kedvelik a cívisvárosiak a kosárlabda ezen válfaját. Mellette szól még a dinamika, a látványosság, illetve az, hogy rövidek, mozgalmasak a meccsek, és nem mellesleg a szabad levegőn van – véli Becsky István.

A vezető az U18-as tornát illetően elmondta, a magyarok sorsolása mindkét nemnél szerencsétlenül alakult, a halálcsoportba kerültek a fiúk és a lányok is, ennek ellenére kitettek magukért, és szépen helytálltak. – Külön öröm, hogy a Lekli József és Halmai Norbert vezette fiú együttesben szerepet kapott a DEAC Kosárlabda Akadémia kiválósága, Varga Ferenc is. Nem mellesleg pedig a trénerek is debreceni kötődésűek, ami szintén nagy szó – emelte ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában