Hatalmas lehetőség

2023.09.07. 07:00

Egy álma teljesült László Gyulának, amikor kilépett a Pancho Aréna gyepére – videóval

A hajdúhadházi freestyle focista a Puskás Akadémia „tizenkettedik” játékosaként szórakoztatja a felcsúti közönséget a hazai bajnoki mérkőzéseken.

Bakos Attila

László Gyula | Forrás: Puskás Akadémia

Talán senkinek sem kell bemutatni László Gyulát, aki rendszeresen a labdájával és a BMX-ével bemutatott trükkjeivel szórakoztatja a debrecenieket. A nehéz körülmények közül érkező fiatalembert állandó helyén – a Péterfia utcai bevásárlóközpont mellett – látogattuk meg, ahol legújabb kalandjáról beszélt portálunknak.

A hajdúhadházi labdazsonglőr életében fontos változást hozott 2023 nyara, hiszen leszerződött az OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia labdarúgócsapatával.

Ugyan Gyuszi szenzációs dolgokat művel a labdával, de nem az NB I.-es együttes tagja lett, hanem a hazai mérkőzések előtt és a félidei szünetekben szórakoztatja a felcsúti publikumot.

László Gyula | Forrás: Puskás Akadémia

A kitartásáról és elhivatottságáról ismert fiatalember elárulta, hogyan adódott előtte ez a lehetőség. – Istenes Lászlóval, a Puskás Akadémia tájékoztatásért és megjelenésért felelős igazgatójával jó kapcsolatban vagyunk, egy korábbi eseményen ismerkedtünk meg. Ő ajánlotta ezt, és én boldogan elfogadtam a felkérést, hiszen számomra óriási megtiszteltetés.

Amikor először teljes szerelésben kiléptem a Pancho Aréna gyepére úgy, hogy a lelátókon ott volt a közönség, az leírhatatlan érzés volt. Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer főszereplőként lehetek jelen egy ilyen stadionban. Úgy éreztem magam mintha én lennék Lionel Messi vagy Szoboszlai Dominik.

Sajnos soha nem adatott meg nekem, hogy csapatban focizhassak, de ez mindenért kárpótol – fogalmazott.

Sztárként kezelik a drukkerek

László Gyulát nagy szeretettel fogadták a Puskás szurkolói. – Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, örültek nekem, fotózkodtak velem, mintha egy világsztár futballista lennék. Bevallom, kicsit lámpalázas voltam első alkalommal, hiszen ilyen lehetőségem, hogy ennyi ember előtt léphessek fel, korábban még sosem volt – árulta el.

László Gyula | Forrás: Puskás Akadémia

A freestyle-os ebben a bajnoki idényben a felcsúti gárda minden hazai mérkőzésén részt vesz majd. Ez sok utazással jár az elkövetkező időszakban, de elárulta, hogy a klub ebben is segítséget nyújt neki. A meccsek előtt Gyuszi Budapestig megy vonattal, onnan pedig autóval viszik a Pancho Arénába. 

Továbbra is a világ teteje a cél

Az új kihívás mellett a hadházi labdazsonglőr továbbra sem mondott le régóta dédelgetett álmáról, hogy Guinness Rekordot állítson fel a világ legmagasabb épületén, a 828 méteres Burdzs Kalifán.

A terv a következő: a tűzlépcsőn felmenni a dubaji felhőkarcoló tetejére úgy, hogy közben a fején egy labdát egyensúlyoz.

– Vannak még ötleteim egyébként, például a világhírű vitorla alakú szállodánál, a Burdzs al-Arabnál is szeretnék BMX-szel és freestyle fociban is minél több rekordot megdönteni. 2015-ben Hajdúböszörményben 24 és fél óráig mutatványoztam BMX-szel, ott a cél, hogy legalább kétszer ennyi ideig trükközzek – tette hozzá.

Elárulta, hogy nemcsak a sport terén vannak tervei Dubajban. Gyuszi DJ-ként is tevékenykedik, és szeretne egy klipet forgatni, amihez jelenleg énekesnőt keres, de ezen kívül is sok ötlete van még, ám ezekről egyelőre árult el konkrétumokat.

Mindenki kövesse az álmait!

László Gyula elmondta, mindezzel azt akarja elérni, hogy a sorstársait motiválja egy kicsit. 

Lássák azt, ha ennek a cigány gyereknek sikerült, akkor bárki elérheti az álmait. Az üzenetem egyszerű: mindegy, hogy ki honnan jön, milyen a bőre színe, milyen vallású és hány éves. Ha harcol a céljai megvalósításáért, akkor Isten megsegíti majd.

Olyan emberekkel hozza majd össze a sors, akik támogatni fogják az útján – fogalmazott. Hozzátette, szerencsére vele is ez történt, amiért elmondhatatlanul hálás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában