Kézilabda

2023.09.12. 11:26

Kimaradtak a helyzetek, kikapott a DVSC Kézilabda Akadémia

Szoros mérkőzésen kapott ki két góllal a megyei rivális, Hajdúböszörménytől Márián Blanka együttese.

Haon.hu

Az utolsó pillanatig harcban voltak a pontért a fehérben kézilabdázó debreceniek

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia-archív

A tavalyi szezonban magabiztosan nyerték meg az akadémisták a megyei első osztály küzdelmeit, így lehetőség nyílt arra, hogy idén egy szinttel feljebb, az NB II-ben próbálják ki magukat – írta a klub honlapja. Új terep a fiatalok számára, hiszen a megyei bajnokságon kívül nem játszottak korábban felnőtt versenysorozatban. 

Az első ellenfél a Hajdúböszörmény volt, amely ellen jól kezdtek a lányok, Szürös Kinga találatával 3–1 volt a debrecenieknek. Ekkor ráerősített a megyei rivális, amelyben több, korábbi debreceni utánpótlás játékost lehetett látni, példának okáért a tizennégy gólt szerző Turi Dzsenifert. Már négy góllal is vezettek a böszörményiek, ám a csereként beálló Litschauer Nikol szűk tíz percben belül szerzett öt gólt, az ötödik után ráadásul átvették a vezetést a cívisvárosiak. A hajrá nem sikerült jól, egygólos hazai vezetéssel fordultak a felek. A második játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, a piros-fehéreknél, főleg a Katák (Varga és Véniger) voltak eredményesek. Negyedórával a vége előtt újabb rohamot indítottak a vendéglátók, öt góllal is vezettek, ennek ellenére a hajrában lett volna esély pontot szerezni, ám a helyzetek kimaradtak, két góllal nyert a HTE. 

A tények:  

NB II. D csoport, 1. forduló: 

Hajdúböszörményi TE–DVSC SCHAEFFLER 32–30 (16–15) 

DVSC: Halinda V. – Szürös K. 1, Nagy B. 2 (1), Véniger K. 7 (2), Tóth N. 2, Solymosi Zs. 5 (2), Tóth F. 1 (1). Csere: Bengi L. (kapus), Litschauer N. 6 (2), Varga K. 4, Nagy H., File Cs., Zákányi J. 2. Edző: Márián Blanka. 

Márián Blanka: Sajnos nem úgy kezdtünk, ahogy azt elterveztük. Utána feljavult a védekezésünk, ám a hazaiak egyre inkább belelkesültek, illetve sokszor körülményesen játszottunk. Most kóstoltunk bele a felnőtt mezőnybe, ehhez kell alkalmazkodni, még több rutint szerezni. Ennél jobban tudunk játszani, ezt kell bizonyítani a további mérkőzéseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában