Országúti kerékpár

2023.09.28. 15:08

A bukásai ellenére is kitartott a DSI bringása

Tóth Réka az U19-es Európa-bajnokságon Hollandiában, ahol nem volt szerencséje a futamon.

Haon.hu

Tóth Réka | Forrás: DSI Cycling Team

A múlt vasárnap 9 órától rendezték az országúti kerékpáros Európa-bajnokság WU19 lányok versenyét, melyen rajthoz állt Tóth Réka, a DSI Cycling Team kiválósága – áll a klub beszámolójában. A hollandiai Drenthében megrendezett öt körös, 69 kilométeres versenyt a mezőny végéről indította a debreceni kerékpáros, mivel utolsóként szólították a rajthoz.

Ettől függetlenül egészen hamar fel tudott jönni a 15. hely környékére, azonban egy balos kanyarban kicsúszott és elesett. Miközben Réka szedte össze a biciklijét a mögötte érkezők elütötték őt. A DSI kiválósága azonban összeszedte erejét és folytatta a versenyt, pedig saját bevallása szerint is szédült.

Ezt követően sajnos ismét elesett és defektet is kapott, ezért meg kellett várnia a kísérő autót. Egy cserekerékpárral folytatta a viadalt, és onnantól kezdve a veszteségek minimalizálása volt a célja.

A viszontagságok ellenére is remek teljesítményt nyújtott a debreceni fiatal, hiszen felhozta magát a mezőnyre, azonban a negyedik körben kezdett leszakadni az élbolytól.

 

Tóth Réka végül elképesztő kitartásának hála 63-ként ért célba a 96 nevező közül, az elmondások szerint még kissé sokkos állapotban.

 

A mentősök megvizsgálták és a magyar csapat fizioterapeutájával, Ragó Tiborral segítettek neki megnyugodni.

– Summázva az eseményeket, azt gondolom, eredmény szempontjából, több volt ebben a versenyben, kissé csalódott vagyok. A bukás ellenére sok pozitívum volt, mely jó muníció lesz a folytatáshoz. Nagyon jól esett, hogy a szlovén válogatott lányok is oda jöttek hozzám és vigasztaltak – értékelt a viadal után a DSI Cycling Team kerékpárosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában