Labdarúgás

2023.08.01. 14:25

Higgadtabb játékot vár Urbin Péter a tanítványaitól

A nyitányon elért döntetlen után szerdán ismét pályán a DEAC, a gárda Hatvanba látogat.

Haon.hu

Urbin Péter sikert vár a csapatától

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Lezajlott az első forduló a hétvégén a labdarúgó NB III. Északkeleti csoportjában, a Debreceni Egyetem csapata 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán az újonc Salgótarjánnal szemben. A vasárnapi meccsen a három pont megszerzését tűzték ki célul a cívisvárosiak, ám ezúttal meg kellett elégedniük eggyel. Azonban búslakodásra sem ok, sem idő nincs, ugyanis máris jön a második kör a pontvadászatban: szerdán 17.30-tól az FC Hatvan lesz az ellenfél idegenben.

Bennük van egy jó eredmény

– Az SBTC ellen gyengén játszottunk önmagunkhoz képest – ismerte el Urbin Péter vezetőedző. – A helyzetek alapján így is nyerhettünk volna, de sokkal jobb teljesítményt vártam, és a srácok is saját maguktól. 

Talán egy kicsit az első fordulót megelőző nagy várakozás – illetve amelyet magunkkal szemben is támasztottunk – rányomta a bélyegét a játékunkra. Van ilyen, ám sok mérkőzés van még hátra, már holnap próbálunk javítani.

A képfelvételek alapján átbeszéltük a fiúkkal, mi az, ami miatt görcsösek voltunk, és bízom benne, hogy holnap egy másik arcunkat mutatjuk majd. Úgy vélem, benne van a társaságban a jó teljesítmény és a győzelem – nyilatkozta a tréner, akit a hatvaniak képességeiről is megkérdeztek a klub honlapján.

Jó meccsre van kilátás

– Jó csapathoz utazunk. Az első fordulóban 4–2-re nyertek a Kisvárda II. vendégeként, ott sok időt játszottak emberelőnyben. 

Próbálják játszani a futballt, gyorsak a támadóik, tehát kellemetlen ellenfelek lesznek. Jó meccsre van kilátás, és bízom benne, hogy megszerezzük a három pontot. A mieinktől higgadtabb játékot várok, mint amilyet vasárnap mutattak, és szeretném, ha kevesebb lenne a technikai hiba.

Az is fontos lesz, hogy türelmesebben, sokkal több passzal építsük fel a támadásainkat, és határozottabb megoldásokra lesz szükségünk a befejezéseknél – szabta meg az irányt Urbin Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában