Debreceni VSC

2023.08.11. 11:56

Megyeri Balázs: „Elképesztő, hogy ennyi szurkoló elkísért minket Bécsbe”

A Loki kapusa bízik benne, hogy a visszavágón, hazai közönség előtt tovább fognak jutni.

Orosz Krisztofer

Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A DVSC csapata komoly erőfelmérő előtt állt az Európa Konferencia-Liga harmadik selejtezőkörének első összecsapásán Ausztriában. A Loki a Rapid Wien vendége volt Bécsben, s előzetesen a zöld-fehérek tűntek esélyesnek. A találkozó első félidejében a Rapid állt közelebb a gólhoz, a másodikban Dzsudzsák Balázsék, végül két kapufáig jutott a Vasutas. A felek gól nélküli döntetlennel végeztek, így a lényegi kérdések a visszavágóra maradtak.

A lefújást követően Megyeri Balázs a Haonnak elmondta, fantasztikus hangulatban léptek pályára, s jövő héten csütörtökön igyekeznek kivívni a továbbjutást a Nagyerdei Stadionban. – Kiegyenlített meccs volt, igazságos döntetlen született. Van még hátra minimum 90 perc, biztos, hogy nem lesz könnyű, de ezt is lehoztuk kapott gól nélkül, ezért bizakodó vagyok – fogalmazott.

A kiváló kapus elárulta, hogy az első két bajnoki találkozójuk alapján kielemezték ellenfelünket, és azt kapták a Rapidtól, amit vártak. – Az általunk megszokottnál magasabb szintű együttessel mérkőztünk meg, de mi ettől függetlenül próbáltuk a saját játékunkat játszani.

Mindent beleadtunk, nyilván voltak hibák, de nem inogtunk meg. Igyekeztünk zártan játszani, ami szerintem sikerült is.

A bécsiek részéről Guido Burgstaller nagyon aktív volt, de szerencsére sikerült hárítanom a próbálkozásainál – elevenítette fel az eseményeket.

Megyeri Balázsék a szünetben változtattak, a fordulást követően arra törekedtek, hogy direktebben futballozzanak. – Ennek eredményeként többször a hazaiak védelme mögé kerültünk, főként a széleken tudtunk zavart okozni.

A visszavágón, hazai környezetben is nyílt küzdelmet várok, nagyon bízom benne, hogy mi fogunk győztesen kijönni a párharcból

– hangsúlyozta. Hozzátette, a Loki szurkolói fantasztikusak voltak, elképesztő, hogy ennyien elkísérték a csapatot.

Mindent megtesznek

A DVSC szervezetten futballozott az egész találkozó során, látszott, hogy alaposan felkészült a gárda. A lefújást követően a sajtótájékoztatón a Loki vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics méltatta a játékosok mentalitását és kiemelte: az ilyen típusú megmérettetéseket szereti a legjobban. – Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen összecsapáson futballozhattunk, hiszen a Rapid az egyik legjobb csapat Ausztriában.

Kifejezetten megterhelő volt számunkra a mérkőzés, de örülünk, hogy megvan az esélyünk a továbbjutásra. Nem fehér zászlókkal és feltartott kezekkel érkeztünk Bécsbe, ezt sikerült is megmutatni

– emelte ki.

A szakember a Ferencváros elleni összecsapásokhoz hasonlította a bécsit, hozzátette, ezúttal is nehéz volt megvalósítaniuk a meccstervüket.

– Kiemelném, hogy a játékosaim fantasztikusan védekeztek, ezért minden dicséretet megérdemelnek. Gyorsan tudtak reagálni a különböző szituációkra és nagy nyomás alatt is remekül teljesítettek.

Ez volt az a stílus, amit szeretnénk játszani, de tudunk ettől még jobban is futballozni. A zöld-fehérek erőteljesen letámadtak bennünket, de az ilyen összecsapásokon tudunk fejlődni. Kifejezetten szeretem, amikor nagy nyomást helyeznek ránk, mert sokat lehet belőle tanulni – fogalmazott a szerb mester.

Szrdjan Blagojevics elmondta, a játszani akaró és kezdeményező gárdáknak a játékában mindig benne lehet a hiba. – Természetesen előfordul, de menni kell tovább. Azt szeretném, hogy legyünk bátrak és folyamatosan koncentráljunk – fogalmazott. Hozzátette, még mindig a Rapid a párharc favoritja, de a visszavágón a debreceni szurkolók előtt megpróbálják a maximumot nyújtani. 

A DVSC–Rapid Wien párharc visszavágóját jövő héten csütörtökön este 21 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában