Meglepetés

2024.05.25. 20:45

Nem fogod kitalálni, mit csinált Curtis Debrecenben – fotókkal, videóval

Hajdúsámsonban lépett fel szombat este a népszerű magyar rapper, de útközben megállt Debrecenben is. Curtis a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete meghívására látogatta meg a Kosárfonó utcai lakásotthon gyermekeit.

Bekecs Sándor

Curtis Debrecenben járt

Forrás: Molnár Péter

A Bihari Állami Gondozottak Egyesületének (BAGE) meghívására iktatta be Hajdúsámsonba vezető útjába a Debreceni I. számú Gyermekotthont Széki Attila, azaz Curtis. A Kosárfonó utcai lakásotthonban élő állami gondozott gyerekekkel beszélgetett a népszerű rapper.

curtis, széki attila, debrecen, bihari állami gondozottak egyesülete
Az élmény mellett egy-egy Curtis-aláírással is gazdagodtak a gyerekek
Forrás:  Molnár Péter

– Mivel tudtuk, hogy Hajdúsámsonban koncertezik ma este, ezért úgy döntöttünk, meghívjuk hozzánk, hogy beszélgessen, motiválja az itt élő gyermekeket. Örülünk, hogy elfogadta a meghívásunkat – mondta Buzás Lajos, az egyesület elnöke. Hozzátette, gyereknap alkalmából ez egy különleges program a fiataloknak. 

Mint fogalmazott, akárcsak ő maga, Curtis is megjárta a „hadak útját”, ezért az ő történetét másképp fogadják majd a gyerekek, s jó útmutatást kaphatnak arról, hogyan törhetnek ki helyzetükből.

Buzás Lajos elmondta, bár a sajtóban csak a nagyobb eseményeikről adnak hírt, a mindennapokban folyamatosan dolgoznak: szakmai és jogi tanácsadásokat tartanak, különböző rendezvényeket szerveznek. A következő a hagyományos Maugli Kupa lesz majd Debrecenben.

Curtis Debrecenben - örömmel fogadták a gyerekek

Izgatottan várták a gyerekek Curtist, aki a megbeszélt időpontban meg is érkezett a Kosárfonó utcai lakásotthonhoz. A ház teraszán gyűlt össze mindenki egy közös beszélgetésre, ahol a népszerű rapper mesélt az életéről, a sportról, a zenéről és érdeklődve kérdezte a fiatalokat mindennapjaikról, terveikről álmaikról.

Az életemben fontos szerepet töltött be sport, a labdarúgás, bár ma már csak szurkoló vagyok. Viszont ez egy nagyon jó kitörési lehetőség, ráadásul fontos kapcsolatokat is teremthettek általa. Olyan emberekkel ismerkedtem meg én is, akikre a mai napig számíthatok

– mondta a rapper. Azt tanácsolta a fiataloknak, találják meg azt a dolgot – legyen az sport, zene vagy bármely más tevékenység –, amiben ki tudnak teljesedni. Abba fektessék az energiájukat, mert az viszi őket előre az életben. Nem érkezett üres kézzel sem, ugyanis csokoládéval, cukorkákkal ajándékozott meg minden gyereket.  

Bízom benne, hogy ez a beszélgetés, találkozó nem egyszeri alkalom, s rendszeressé válhat. Szívesen jövök hozzátok legközelebb is, ha a környéken lesz fellépésem

– mondta a gyerekeknek Curtis. A beszélgetés után a lakásotthon lakói körbevezették vendégüket a házban, büszkén mutatták meg szobáikat, játékaikat, s még ajándékkal is készültek a rappernek: egy ceruzával készült, bekeretezett képet adták az újpesti vendégüknek. Az esemény végén pedig sok közös fotó is készült.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában