Kézilabda

2023.08.13. 20:21

Két debrecenivel a soraiban az ötödik helyen zárta az Eb-t a válogatott

Remek hajrával fordított a Szerbia elleni helyosztón, így ötödikként fejezte be az U17-es leány kézilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott.

Haon.hu

Az ötödik helyen zártak a lányok

Forrás: mksz.hu

A Montenegró elleni, pénteki sikerrel biztossá vált, hogy az ötödik helyért szállhat harcba vasárnap délután a magyar válogatott az U17-es leány kézilabda Európa-bajnokságon – olvasható az utanpotlassport.hu oldalán.

A DVSC Kézilabda Akadémia mindkét játékosa Bristyán Dorina és Varga Katalin is lehetőséghez jutott a szerbek ellen is.

A Bohus Beáta szövetségi edző vezette fiatalok kerültek először hátrányba, amire viszont rögtön három találattal válaszoltak, és a 22. percig előnyből játszhattak, amikor ismét egyenlíteni tudott a szerb csapat, amely az utolsó öt percet 5–1-re megnyerve háromgólos előnyt alakított ki a szünetre. A második félidőben sokáig tartotta a fórt Szerbia, többször öt találattal is elhúzott, ami az 50. percben három volt – Bohus bízva a jó végjátékban időt kért, aminek meg lett az eredménye. Remekül hajráztak a fiatalok, 8–2-re hozták ezt a periódust, amivel megszerezték az ötödik helyet az Eb-n.

Az ifjúsági leány Eb-n utoljára tíz éve csúszott le a dobogóról a magyar csapat, akkor kilencedikként fejezték be a korosztályos kontinensviadalt, míg a legutóbbi két alkalommal egyaránt aranyérmesek lettek.

A tények
5-8. helyért:
Magyarország–Szerbia 28–25 (9–12)
Podgorica, játékvezetők: Weijmans, Wolbertus (hollandok).
MAGYARORSZÁG: Grebenár, Hargitai, Hornyák (kapusok), Bali, Balogh 2, Baranyi 2, Bristyán 3 (3), Fazekas 10, Granát 2, Himer, Keceli-Mészáros 3, Kiss 3, Rédecsi, Szeibert 1, Szár 2, Varga. Edző: Bohus Beáta.
SZERBIA: Cinku, Tanovics (kapusok), Brkics, Bulatovics 5 (2), Jankovics, Krezovics 1, Lackovics, Marinovics 1, Markovics, Momcsilovics 1, Nedeljkovics 3, Otaszevics, Petrics, Radovics 9, Rankovics, Serifi 5. Edző: Aleksandar Brkovic.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában