Kosárlabda

2023.08.25. 20:47

Alaposan rákészültek a vébére a lányok

Ám így is óriási bravúrt jelentene, ha csak egy meccset is nyernének.

Haon.hu

Forrás: Debreceni Sportcentrum-archív

A tanulságokkal teli EYOF és Eb-selejtező után a fiatalokra újabb nagy feladat vár: augusztus végén az U18-as világbajnokságon szerepelnek a cívisvárosban.
Augusztus 30. és szeptember 3. között öt napon keresztül feszül majd egymásnak 20-20 fiú és leány nemzeti U18-as csapat a Nagytemplom előtt, ahol mindkét nemben képviselteti magát a magyar válogatott is a világbajnokságon.

Az U18-as leány válogatott jelenlegi kerete a 3x3-as világbajnokságon: Albert Szidónia, Varga Napsugár, Tózer-Nemes Boglárka, Vladár Róza.

- Június végén kezdtük a felkészülést, négy héttel az ifjúsági olimpia előtt, ahová nagyon hamar kellett nevezni a játékosokat, így nem megfelelő rálátással alakítottuk ki a keretünket. A szezonban tétmérkőzésen még nem sikerült nyernünk, ami óriási meglepetés számunkra, nem igazán értjük, hogy ez miért alakult így. Látjuk, hogy sokat erősödött a mezőny, valamint szerencsénk sem volt az U17-es Eb-selejtező sorsolásánál. Itt is nagyjából egy mini-világbajnokság lesz a saját csoportunk. 

Első rangsorolással Egyiptom érkezik, és ez is mind visszavezethető a megrendezett hazai tornák mennyiségére. Ezek a nemzetek a hazai versenyeikkel elérik azt, hogy a brutálisan erős csoportokat elkerülik a világversenyeken, velünk ellentétben.

 A realitások talaján maradva óriási bravúrt jelentene, ha mérkőzést tudnánk nyerni, de mindent megteszünk majd, hogy megnehezítsük ellenfeleink dolgát. Jelen pillanatban négy név van leadva a tornára, de hét emberrel érkeztünk, így a többi lánynak is még van esélye keretbe kerülni  – összegzett a Debreceni Sortcentrum oldalán Károlyi Andrea edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában