Atlétika

2023.07.19. 18:44

Kerekes Grétának jót tett a tesós nap

Kozák Luca nem érezte jól magát, a körülményekhez képest mégis kihozta magából a maximumot.

Molnár Szilárd

Kozák Luca

Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A WA Continental Tour Gold sorozatának részeként kedden rendezték meg Székesfehérváron a Gyulai István Memorialt a fehárvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Centrumban. Parádés mezőny jött össze a női 100 méter gáton, amelyben ott volt a DSI Debrecen két kiválósága, Kozák Luca és Kerekes Gréta. Utóbbit az egyes pályára osztották be, Kozák pedig a hatosról indult. Kerekes szokása szerint remekül kapta el a rajtot, ám a világ- és Európa-bajnokokat felvonultató versenyen a papírforma érvényesült, a világbajnok Tobi Amusan a világ idei egyik legjobb idejével, 12.35-al nyert. Kozák Luca 12.87-el hatodik, míg Kerekes Gréta 12.92-es egyéni csúccsal hetedik lett.

A célbaérést követően Kozák Luca  az újságíróknak elmondta, nem érezte jól magát , mert ugyanis reggel óta problémával küzdött. – Emiatt nem volt könnyű, nem az én napom volt, de végül egész normálisan összeraktam a futást ahhoz képest, ahogy éreztem magam délelőtt. Úgy gondolom, a helyzetet figyelembe véve kihoztam magamból a legtöbbet. Küzdelmes futás volt, de az időjárás nem befolyásolt, sokkal jobban szeretek futni melegben, mint hidegben – nyilatkozta a magyar csúcstartó.

kerekes-gretan-kozak-luca-dsi-debrecen-hajdu-bihar-haon-sport-atletika-gyulai-memorial
Kerekes Gréta
Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Mosolyogva

Kerekes Gréta az egyéni csúcsát követően fülig érő szájjal értékelt a Haonnak, mint elmondta, az volt a célja, hogy helytálljon a bombaerős mezőnyben. – Nagyon kemény 12.30-as, 12.40-es gátasokkal futni – ismerte el. – Az elején jól mentem velük, nyilván aztán elléptek, de az egyes pályáról, a szélről szinte semmit nem érzékeltem a versenyből. A nyolcadik gátba bele is rúgtam, majd a tizedik után már nézegettem befelé, mert azt éreztem, hoyg nagyon le vagyok maradva. 

Aztán, amikor leléptem a tizedikről, láttam, hogy Luca ott van mellettem, és akkor megnyugodtam, hogy annyira nem lehet rossz ez. 

Idén stabilan hozom a 12.90-es időket, de most nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen jelentős versenyen is sikerült. Végre mosolyogva jöttem le erről a pályáról, mert egy évvel ezelőtt ilyenkor bizony sírtam. Izgatott vagyok, mint egy kisgyerek, alig várom már a következő versenyt, hogy vajon mi fog ebből kijönni. Úgy álltam oda, hogy élvezzem a versenyzést, nincs rajtam teher, nincs elvárás senkitől, csak élvezzem, és legyek hálás, hogy egy ilyen mezőnyben futhatok, aztán lesz, ami lesz. Megint bebizonyosodott, hogy a legfontosabb élvezni, és nem rágörcsölni, mert úgy fog jönni az eredmény. Tavasszzal eljátszottunk azzal a gondolattal, hoyg milyen jó lenne, ha 12.90-eket tudnék stabilan, mert abból bármi kisülhet. Emlékszem, amikor a 13 elejéket szórtam, akkor tudtam időnként beletalálni a 12.90-ekbe – elevenítette fel a Gréti becenévre hallgató debreceni gátas.

A sportoló a múlt héten a versenyszezon alatt ritkának számító módon egy teljes napot együtt tudott tölteni a testvérével, akivel egy Rammstein-koncertre is eljutottak.

 Honlapunk kíváncsi volt, ez segített-e neki felkészülni a Gyulai Memorialra. – Jót tett az egy nap lazítás a testvéremmel, még mindig a Rammstein koncert hatása alatt vagyok. Igazából nem vagyok egy nagy fan, nem hallgatnám őket a kocsiban, vagy a mindennapokban, de most a zenéjükre melegítettem, és nagyon felpörgetett. Nagyon jól sikerült az a tesós nap, kellett ahhoz, hogy kicsit visszarázódjak a mindennapokba, és értékeljem az életet, illetve azt, 30 évesen ilyen szinten atletizálhatok – mondta el Kerekes Gréta, aki hisz benne, a mostani edzésmunkája meghozza gyümölcsét, és ott lesz a jövő évi olimpián is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában