HSE

2023.07.07. 19:50

Átadták a sportpálya gyepszőnyegét Hajdúszoboszlón

Az ünnepélyes átadón az idei szezon labdarúgócsapatát is bemutatták.

Forrás: Molnár Péter

Zajlik az élet manapság Hajdúszoboszlón, s főleg a futballcsapat háza táján. A közelmúltban hivatalossá vált, hogy hiába harcolta ki jővőre is a NB III.-as tagságot a HSE, nem indulnak el a pontvadászatban. Ennek ellenre a jó futball egyik alapköve, hogy remek, s arra alkalmas létesítményben készülhessenek az adott egyesület labdarúgói. Ennek érdekében a fürdővárosban nagy fejlesztésen ment át a helyi sportpálya, amelynek átadóján a HAON is jelen volt. Az ünnepélyes megnyitón, a város polgármestere, Czeglédi Gyula kiemelte a sportkomplexum jelentőségét. – Elsősorban köszönetet szeretnék mondani azoknak az embereknek, akik nélkül ez a fejlesztés nem jöhetett volna létre. Kettős érzések voltak benne, amikor megkértek, hogy jöjjek el az ünnepségre, hiszen az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Szomorú voltam, mert a HSE nem tudott olyan összefogást mutatni, amely kellett volna ahhoz, hogy ismét NB III.-ban induljunk.

 Ugyanakkor nagyon örülök, hogy elkészült a komplexum, és remélem, sok helyi kötődésű kissrác fog kezdheti majd el itt bontogatni szárnyait. Visszagondoltam arra az időszakra, amikor ennek a pályának az avatója volt. 1966-ban még én is fiatal voltam, ugyanitt szaladgáltam anno. Akkoriban a Ferencváros jött el játszani a HSE ellen.

Nem emlékszem, hogy bármikor is költöttek volna ennyi pénzt a stadionra, s emlékszem, már akkor is szidtuk, amikor én ifista voltam, hogy mindenhová pattan a labda, csak oda nem, ahová kellene. Épp itt volt ennek az ideje, remélem sokan lelik majd benne örömüket – fogalmazott a városvezető. 

hajduszoboszlo-hse-labdarugas-haon-sport-hajdu-bihar
Forrás: Molnár Péter

Kívülről könnyűnek tűnik 

Mindenki sejtheti, hogy legyen szó bármilyen sportkomplexumról, annak gyepszőnyegéről vagy akár egy épületről, rengeteg munka szükséges ahhoz, hogy a végén olyan állapotban adják át, mint amelyet most Hajdúszoboszlón láthatnak az emberek. A HSE elnöke, Katona Imre is köszöntötte a kilátogatókat, majd kiemelte: volt alkalom, amikor egyszerre  50-en is dolgoztak a pályán. – Fontos hangsúlyoznom, hogy a polgármester támogatása nélkül aligha jöhetett volna létre a felújítás. Nem kell ecsetelnem, hogy 57 év mennyi idő. Ennyi év telt el azóta, mióta komoly munkálatok zajlottak volna a stadionban. 

Rengeteg dolgot figyelembe vettünk, amikor nekiálltunk az egésznek. Szó esett többek között arról is, hogy részleges újítsuk fel, ám végül így döntöttünk. Amikor belenyúltunk a pálya szerkezetébe, konstatáltuk, nem lehet rajta átmeneti megoldást alkalmazni. Körülbelül 40 centiméter mélyen, több ezer köbméter földet elszállítva létrehoztunk egy új pályaszerkezetet. Több részből és rétegől áll, amelynek a felső öt centijén gyepszőnyeg terül el.

Természetesen öntözőrendszer is van, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig jó állapotban legyen a játéktér. Kimondva viszonylag egyszerűnek tűnik, de természetesen nem ez a gyakorlat. Április végétől körülbelül 25 és 50 ember dolgozott egyszerre, amelynek az eredményét most láthatjuk – mondta. 

Az átadó végén a HSE labdarúgócsapata 11 a 11 elleni, kétszer 30 perces mérkőzéssel avatta fel a pályát. 

OK 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában