Strandröplabda

2023.06.18. 18:24

Egy japán strandröpis páros is versengett a böszörményi fordulón

A férfiak mezőnyében második helyre ért be a berettyóújfalui apa-fia páros, Marczin Zsolt és Marczin Tamás.

A női mezőny dobogósai

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei második fordulóját szombaton és vasárnap Hajdúböszörményben, a Bocskai Strandfürdőben rendezték.

Ismét minden kategóriában szép számmal neveztek a játékosok, a megyei egyesületek tagjain kívül sokan érkeztek a megyén kívülről is, de ismét utaztak Romániából és Szlovákiából is játékosok, sőt egy egyetemista japán páros is részt vett a versenyen.

A női kategóriában a csoportküzdelmek során az előző böszörményi versenyek győztese, dr. Korompay Zsuzsanna dr. Kovács Katalinnal az oldalán 21:11-re legyőzte az előző fordulót és a tavalyi összesített pontversenyt megnyerő Fehérvári Vivient és Pálfi Kittit. Majdnem nagy meglepetés született, mert a második csoportmérkőzésükön is majdnem vesztettek Fehérvári Vivienék, de végül minimális különbséggel nyertek, így bejutottak a legjobb 6 közé. Ott szintén egy nagyon szoros mérkőzést megnyerve a legjobb 3 között találták magukat, ott pedig meggyőző fölénnyel győztek, többek között visszavágva a csoportmérkőzésen elszenvedett vereségért. Dr. Korompay Zsuzsanna és Dr. Kovács Katalin lett a második, míg Kóris Alma és Nagy Blanka a harmadik. 

Az összesített pontversenyt az eddigi mindkét fordulót nyerő Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti vezetik 14-14 ponttal, második Magyar Fruzsina 7 ponttal, a harmadik helyen öt játékos áll holtversenyben 6-6 ponttal.

Román siker a férfiaknál

Az U18-as korosztálynak meghirdetett leány versenyt Kóris Alma és Nagy Blanka nyerte meg Mányi Zsófia és Lengyel Panni előtt, a bronzérmeket Ardelean Raluca és Bursas Roxana vehették át. Az összesített pontversenyt az aradi Ardelean Raluca és Bursas Roxana vezetik 11-11 ponttal, a 8 pontos klubtársaik Fekete Briana és Roxin Denisa előtt, 7 ponttal négy játékos áll holtversenyben.

A férfiaknál ismét román siker született, az előző fordulót is nyerő Juhasz Antonio ezúttal Greku Raullal utasították maguk mögé a mezőnyt. Második helyre ért be a berettyóújfalui apa-fia páros, Marczin Zsolt és Marczin Tamás, megelőzve Bacsó Mátét és Kókai Balázst. Az összesített pontversenyt Juhasz Antonio vezeti 14 ponttal, második 9-9 ponttal Pilka Gábor és Puskás Kristóf, harmadik helyen 8 ponttal három játékos áll holtversenyben.  

A vegyes párosoknál a hétfőn 21. születésnapját ünneplő Fehérvári Vivien F. Nagy Bencével az oldalán nyert, így a női kategória előző napi győzelme után második kupáját nyerte a hétvégén. Második helyen zárt az örökifjú páros, dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán, míg a harmadik helyre a most először együtt játszó Berza Fanni és Puskás Kristóf értek be. Az összesített pontverseny élén az egyaránt 7 pontos Fehérvári Vivien, Kiss Lorina, F. Nagy Bence és Veres Bence állnak. 6 ponttal öt játékos követi őket holtversenyben.

A harmadik fordulóra július elsején és másodikán Berekfürdőben kerül sor. Szombaton a női, az U18-as lány és a férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok játszanak.

A képek, eredmények megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában