Évzáró

2023.06.28. 21:06

Együtt ünnepelt a DEAC-család – fotókkal

Az immár hagyományos évadzáró gálán a köszöntőket követően díjazták a klub kiemelkedő teljesítményét nyújtó sportolóit és csapatait.

Forrás: Molnár Péter

A DEAC szerdán este tartotta hagyományos évadzáró gáláját a Nagyerdei Stadion Halljában. Az egyetemi klub ezúttal is rendkívül sikeres szezonon van túl: bajnoki cím, kupagyőzelem és érmek sorakoznak a dicsőséglistán. 

deac, évadzáró gála, gála, debrecen, haon
Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke 
Forrás: Molnár Péter

A sportolókat, edzőket és meghívott vendégeket elsőként Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte. – Nagy öröm itt lenni immár másodszor és közösen ünnepelni egy év teljesítményét. A DEAC-ról érzelem nélkül nem lehet beszélni, hiszen összetartja a várost, az egyetemet és polgárait, ott van a szívünkben.

A sportolók remek példával állnak közösségünk előtt, ez az összetartozás mutatja meg, hogy mi egy kicsit különbözünk a többiektől.

Magyarország legnagyobb aktív sportolói létszáma itt van a DEAC-ban, ez az egyik legrégebbi sportegyesület, és ez egy olyan közösségi erőt alkot, amely segít bennünket a céljainkat elérésében – fogalmazott. 

deac, évadzáró gála, gála, debrecen, haon
Jávor András, a DEAC elnöke
Forrás: Molnár Péter

Nem állhat meg a fejlődés

Ezt követően Jávor András, a DEAC elnöke szólt a vendégekhez. – A DEAC-családnak ebben az idényben is van mire büszkének lenni. A szakosztályok száma növekedett és minden sportágban jelentős sikereket értünk el, nem beszélve a jelentős infrastrukturális fejlődésről. Nem állhat meg azonban a fejlődés, tudással, összefogással és szakértelemmel sokat lehet tenni a sikerekért.

Sokat segít ebben az egyetemi háttér, ami kiemelkedő támogatást ad a versenyzőinknek. A klub és a szakosztályok vezetői mindent megtesznek a nyugodt munka biztosításáért

– fogalmazott. 

deac, évadzáró gála, gála, debrecen, haon
Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Molnár Péter

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy az elmúlt néhány esztendőben nehéz körülmények árnyékolják be a sport életét. – Ennek ellenére büszkén mondhatjuk azt, hogy a debreceni sportélet rendkívül jó évadot zárt, a DEAC sikerei is hozzájárultak ehhez. A város és az egyetem szilárd együttműködése alapját képezi ezeknek az eredményeknek.

Az ország egyik legjobban felkészült sportegyesülete működik a városunkban, amely nemcsak a versenyzők támogatásában, hanem az infrastruktúra fejlesztésében is élen jár.

Az egyetemi klub versenyzői országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményekkel öregbítik a városunk hírnevét, amiért köszönet illeti őket – mondta a városvezető.

deac, évadzáró gála, gála, debrecen, haon
Kósa Lajos, a DEAC igazgatótanácsának alelnöke 
Forrás: Molnár Péter

Irányt mutatnak

Kósa Lajos, a DEAC igazgatótanácsának alelnöke elmondta, hogy a DEAC a legnagyobb fővárosi egyesületekkel tartja a lépést a szakosztályok és a sportolók számában is. – Nagyon büszke vagyok a DEAC-ra, az egyik legnagyobb irányt mutató egyetemi sportegyesület az országban. Bízom benne, hogy a szakosztályaink még inkább előrébb tudnak lépni, ahogy az egyik legfiatalabb szakosztályunk, a lovasok is másodikok az országban – jegyezte meg. 

deac, évadzáró gála, gála, debrecen, haon
Sáfár Sándor, az államilag elismert sportakadémiákért felelős miniszteri biztos
Forrás: Molnár Péter

Sáfár Sándor, az államilag elismert sportakadémiákért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy amikor Debrecenről esik szó, akkor mindig a sport jut eszembe. – Volt olyan időszak, amikor minden atlétikai bajnokság itt volt, Debrecenben, akkor rengeteget jártunk a városban.

Mostanában viszont már a jó példáért érkezünk a Hajdúságba, a DEAC és a DVSC akadémiái miatt.

A sport multifaktoriális és interdiszciplináris mivoltját a Debreceni Egyetem sportklubja teljes mértékben alátámasztja – fogalmazott.

deac, évadzáró gála, gála, debrecen, haon
Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja
Forrás: Molnár Péter

Jön az Európai Egyetemi Játékok

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja elmondta, hogy büszke a város sportéletére. Majd a DEAC küldetéséről és az elmúlt 20 évben mutatott fejlődéséről beszélt. – Az intézmény a versenysport és a dolgozók szabadidős sportjának a szervezését is fontos feladatának tekinti. Az egyetem a DVSC-vel is együttműködésben van, amely nemcsak a sport, hanem a tudomány területén is megjelenik. 

Nagyon fontos eseményre készülünk 2024 nyarán, hiszen az Európai Egyetemi Játékoknak egyik helyszíne Debrecen lesz.

Ez a rendezvény minden idők egyik legnagyobb létszámú eseménye lesz, úgyhogy több ezer egyetemista érkezik több száz intézményből városunkba. Már most is javában készülnek a kollégák, reméljük, hogy nagyon sikeres rendezvényt tudunk majd lebonyolítani – zárta gondolatait.

Születésnaposok

Ezt követően a kancellár Gellei József olimpiai bajnok labdarúgó kapust, a Debreceni Egyetem utazó nagykövetét, illetve Temesvári Miklóst, a DEAC korábbi futballistáját köszöntötte születésnapjuk alkalmából. Dunai Antal, a DVSC egykori labdarúgója, szintén olimpiai bajnok, a harmadik ünnepelt nem tudott jelen lenni.

deac, évadzáró gála, gála, debrecen, haon
Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője 
Forrás: Molnár Péter

A DEAC Cheerleaders látványos műsorát követően Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője mutatta be az egyesület elmúlt évét. Az est záróakkordjaként a klub vezetői átadták a szezon legjobbjainak járó elismeréseket.

Bakos Attila

A díjazottak

Az év szakosztálya: vívás
Az év sportolója: Máthé Gábor – teniszező
Az év meglepetése: férfi röplabdacsapat
Az év fiatal tehetsége: Neuwirth Bence – kosárlabdázó
A legnépszerűbb szakosztály: labdarúgó-szakosztály
Az év csapata: női futsalcsapat
Az év edzője: Mándi Norbert
Az év feltörekvő sportága: lovas szakosztály
Az év utánpótláscsapata: U20-as férfi kosárlabdacsapat
„Team of nations” – a DEAC legnemzetközibb csapata: rögbicsapat
Az év sporteseménye: a DEAC családi nap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában