Forma–1

2023.06.28. 16:22

A száguldó cirkusz visszatér Európába

Egy visszafogottan izgalmas Kanadai Nagydíjat követően visszatérnek a Forma-1-esek Európába, hogy a nyár további részében már az öreg kontinens versenypályáin mérkőzzenek meg egymással.

Forrás: Amber PR-archív

Ausztria következik a hétvégén, ahol 2022 után ismét sprintfutamos hétvégét rendeznek. Max Verstappen narancssárga hada biztosan elözönli a helyszínt és hatalmas fesztivállal várja kedvence győzelmét, ami a holland dominanciáját látva borítékolható. 

Az idei második sprintfutamos hétvége következik, ami felborítja a szokásos programot. 

Pénteken rendezik az első szabadedzést és a vasárnapi futam időmérő edzését. A szombat teljes egészében a sprint jegyében zajlik. Először a sprint szétlövés következik, majd annak az eredménye alapján rajtolnak el a sprinten a versenyzők. Vasárnap a főversenyt rendezik. 

Ami az időjárást illeti, a hegyek közelsége miatt szinte bármi elképzelhető, eső, szél, de rekkenő hőség is. 

Jelenleg 20-22 fok várható és felhős, többször zivataros időt jósolnak az előttünk álló hétvégére. Ez a versenypálya magasan fekszik, így az alacsony légnyomás másként terheli a motorokat, mint az eddigi versenyeken, s erre jól kell a csapatoknak reagálnia. A hegyes-dombos pályán három nagyon gyors egyenesen és gyors kanyarokon kell keresztülverekednie magát a mezőnynek 71 körön át. 

Az Osztrák Nagydíj vasárnap 15 órakor veszi kezdetét. A pálya hossza: 4,318 km, a teljes versenytáv 306,452 km. A körrekordot Carlos Sainz (McLaren) tartja 2020-ból 1:05.619-es időeredménnyel. 
2022-ben az Osztrák Nagydíjat Charles Leclerc (Ferrari) nyerte meg. A monacói pilóta ideje 1:24:24.312 volt. A második helyen Max Verstappen (Red Bull) ért célba, míg a bronzérmes pilóta Lewis Hamilton (Mercedes) lett – adott hírt az Amber PR hivatalos oldala, ahol a teljes cikk elolvasható. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában