Tenisz

2023.06.12. 13:55

A Roland Garroson is nyerni tudott Máthé Gábor

A DEAC klasszis teniszezője az Australian Open után újabb rangos viadalon bizonyított.

Máthé Gábor ismét remekelt

Forrás: NS-archív

A DEAC hallássérült teniszezője, Máthé Gábor bemutatómeccset játszott a Roland Garroson múlt hétvégén. A francia Grand Slam versenyen most először volt ilyen jellegű mérkőzés, az Australian Open hallássérült versenyén győzedelmeskedő DEAC-os így ismét történelmet írt. Temesvári Andrea tanítványa a francia Grave ellen 6:4 6:0-ra nyert, majd párosban, edzőjével karöltve 6:3 6:4-re győzte le a Laurent/Novelli duót – számoltak be róla a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos Facebook felületén.

„Remek kezdeményezésnek tartom, hogy a franciákon kívül meghívtak engem és Andreát erre a bemutató meccsre. Jó érzés volt játszani a Roland Garros pályáin és nagyon jó program volt az érzékenyítős esemény, ahol az érdeklődők kipróbálhatták fejhallgatóval, hogy mennyivel nehezebb a tenisz hangok nélkül. 

Először játszottam a francia sráccal, aki balkezes és elég kellemetlen stílusban játszik, így az elején befeszültem, de 1-4 után már felvettem a ritmusát és onnantól elkezdtem pontosabban játszani.

Pár megnyert gém után át tudtam venni az irányítást és kevés hibával zsinórban nyertem 11 gémet” – foglalta össze az egyéni mérkőzését a DEAC játékosa.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában