Labdarúgás

2023.05.23. 15:40

Megyei Kupadöntő: Nagy küzdelem várható

A Sárrétudvari a Balmazújváros csapatával találkozik az aranyéremért.

A tavalyi év után ismét bejutott a kupadöntőbe a Balmaz

Forrás: Napló-archív

Eltelt egy újabb esztendő, ami a megyei futballéletben egy dolgot jelent: kupadöntőt rendeznek szerdán 17 órakor. Nagy nap ez az együttesek szurkolóinak, hiszen finálét játszani mindig óriási élményt nyújt mind a játékosoknak, mind a fanatikusoknak egyaránt. Mindenféleképpen nagy küzdelem várható, hiszen a Sárrétudvari együttese fogadja a Balmazújváros gárdáját. A hazaiak az elődöntőben a megye I-es bajnokot múlták felül. A rendes játékidőben 1–1-re végeztek, majd tizenegyesekkel Szabó Lajosék jutottak tovább. A balmazújvárosi futballisták a Hajdúsámsont győzték le, szintén büntetőkel. Az előzetes tények alapján nem kizárt, hogy a döntőben is túlórára számíthatnak a kilátogatók. 

Azonos játékerőt képviselnek 

Bármely sportágról legyen szó, a finálékat senkinek sem kell bemutatni, hiszen ilyenkor egy-egy megmozdulás, vagy hiba dönthet akár a trófea sorsáról. A Balmazújváros trénere, Pintér István szerint már az is hatalmas eredmény, hogy érdekeltek a döntőben, s szeretnék is megnyerni az aranyérmet. – Az egyik legfontosabb tényező, hogy mindenki átérzi a találkozó súlyát. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy nyerjünk. Folyamatosan azt hangoztatom, ha már eddig eljutottunk, akkor tegyük fel az i-re a pontot. Remek viszonyt ápolunk a Sárrétudvarival, a vezetőkkel és a játékosokkal egyaránt. 

Ellenfelünk is hasonló tavaszon van túl, mint mi, ezért is kell komolyan venni az összecsapást. Biztos vagyok benne, hogy fieszta hangulat lesz, azonos képességűek az együttesek is.

Tóth Gáborral együtt tevékenykedünk a felnőtteknél, s már az is nagy siker, hogy idáig eljutottunk. Voltak nehéz időszakok, de szerencsére sikerült kiegyenesedni, így győzni szeretnénk – fogalmazott a szakember, aki hangsúlyozta: remek közösséget alkotnak, igyekeznek kiszolgálni szurkolóikat. 

Nagy fejlődésen mentek keresztül 

megyei-kupadonto-haon-sport-hajdu-bihar-labdarugas
Szabó Lajosék bíznak a hazai közönség erejében 
Forrás: Napló-archív

A Sárrétudvari együttesének őszi szezonja nem úgy sikerült, ahogyan azt tervezték, de tavaszra sikerült összeszednie magát a gárdának. Ennek köszönhetően jelenleg a bajnokságban jelenleg a 9. helyen állnak, továbbá a kupadöntőben is érdekeltek. Az együttes trénere, Szabó Lajos szerint hazai közönségük sokat segíthet majd nekik. – Szerencsére a szezon második részére jól teljesítettünk, a hétvégi nyíradonyi találkozót pedig arra tettük fel, hogy a kupa jelenleg fontosabb. 

Amennyiben sikerülne győznünk, megkoronáznánk az évünket. Szinte teljes létszámban tudtunk készülni a döntőre, a játékosaim is úgy vélekednek a fináléról, hogy meg kell nyerni. Fantasztikus hangulatra lehet számítani, remélem sokan kilátogatnak majd.

Kétszer már sikerült kupadöntőt nyerni, óriási dolog lenne, ha sikerülne harmadjára is győzedelmeskedni. Edzőként eddig a legjobb eredményem eddig egy U 19-es bajnokságnak a megnyerése, edzőként ez lenne a legkomolyabb sikerem – nyilatkozta az edző. 

A Sárrétudvari–Balmazújváros összecsapást szerdán 17 órától rendezik a Sárrétudvari Sportpályán. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában