Futsal

2023.05.14. 21:14

Kiélezett meccsen szerezte meg a győzelmet a DEAC

A DEAC női futsalosai vasárnap délután a DESOK-ban megkezdték a TFSE elleni bajnoki finálét.

Forrás: DEAC

A múlt héten a Magyar Kupa elődöntőjében találkoztak a fővárosiakkal, akkor büntetőkkel jutottak tovább. A történelem ma ismételte magát, ugyanis ezúttal is hatosokat követően dőlt el az összecsapás - írja a deac.hu

Aktívabban indította a meccset a DEAC, Horváth Viktória és Üveges Katalin egyaránt megdolgoztatta Ősz Csengét, aki mindkét szituációnál védett. Aztán Csepregi Gabriella előtt adódott nagy lehetőség, ám fölé lőtt. A budapestiek is kezdték felvenni a ritmust, ezt jelezte Gruber Brigitta távoli próbálkozása, amit Torma Lilla hárított. Gruber az első félidő derekán már pontosabban célzott, ezzel a vendégek megszerezték a vezetést. Ezt követően hajtottak a debreceniek az egyenlítésért, ami a szünet előtt összejött: egy szögletvariáció után Czégény Zsuzsa bombája a jobb felső sarokban pihent meg.

A szünetet követően ígéretes helyzetek adódtak a DEAC előtt, de sajnos a befejezésekbe rendre hiba csúszott, valamint Ősz több bravúrt is bemutatott. Aztán Hardon Rita rossz hazaadásából Balya Dorottya profitált, így újra a debrecenieknek kellett futniuk az eredmény után. Szerencsére ismét összejött az egalizálás, ezúttal Fülöp Dia higgadtan emelt a kapuba, az asszisztot Üveges Katalin adta. Tizenöt másodperccel a rendes játékidő vége előtt Gruber válhatott volna nyerőemberré, de nem hozott jó döntést, emiatt jöhetett a túlóra.

A ráadásban a DEAC dominált, ennek ellenére az eredmény nem módosult. Abból sem tudtak hasznot húzni, hogy a TFSE öt szabálytalanságnál járt, emiatt hatméteresek következtek.

Üveges és Varga Adél is elbírta a nyomást az első körben, aztán a debrecenieknél Czégény Zsuzsa és Horváth Viki hibázott, míg a fővárosiaknál Kovács és Gruber lába is megremegett. A negyedik kanyarban Gajzágó Flóra megtörte a gólcsendet, erre Balogh Noémi válaszolt. Végül Fülöp Dia higgadt maradt, ellenben Balya Dorottyával kibabrált a kapufa.

Újabb heroikus küzdelem után ünnepelhetett a DEAC, és ezzel megtették az első lépést a bajnoki cím felé. A párharc jövő vasárnap a TFSE otthonában folytatódik.

NB I.-döntő 1. mérkőzés

DEAC-TFSE-Bestrong 2-2 (1-1, 2-2, 2-2, 2-2) b. u. 3-2

DESOK, vezette: Forgács Krisztián, asszisztensek: Szűcs László, Kovács László.

A DEAC összeállítása: Torma – Csepregi, Üveges, Fülöp, Horváth V. Cserék: Kopjári, Hardon, Tóth N., Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő állása: 1-0 a DEAC-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában