Salakmotor

2023.05.30. 20:00

Egy boldog ausztrál Debrecenben

A csapat-világbajnok a továbbjutás mellett annak is örülhetett, hogy ismét nyert a cívisvárosi Grand Prix kvalifikáción.

Forrás: Molnár Péter

Ahogy arról beszámoltunk, az ausztrál Jack Holder nyerte a Grand Prix-kvalifikáció debreceni versenyét. Ezzel a sikerrel Jack Holder megvédte a címét, hiszen tavaly ugyanúgy  ő nyerte a cívisvárosi fordulót – érdekesség, hogy akkor egy éve Lebedevs a harmadik, míg Jensen az ötödik helyen végzett. 

hajdu-bihar-salakmotor-haon-sport-debrecen-grand-prix-kvalifikacio-jack-holder-perenyi-pal-salakmotor-stadion
Jack Holder
Forrás:  Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Az ”auszi” portálunknak nem is tagadta, örült, hogy ismét a Hajdúságban húzhatta a gázt. – Jó volt visszatérni Debrecenbe, tavaly is remekül éreztem magam, akkor is kiváló volt a hangulat, és ugye akkor is nyertem – magyarázta. – Most is ezzel a céllal érkeztem, de borzasztóan kemény verseny volt, mert erős volt a mezőny, a pálya pedig nagyon trükkös. A meleg miatt sokszor locsolták, emiatt egy-két helyen olyan volt, mintha jégpályán motorztunk volna – nevetett. – Előzni komoly kihívást jelentett, ettől függetlenül élveztem a viadalt. Ahogy teltek a futamok, próbáltam kevesebb kockázatot vállalni, mert egy bukás a továbbjutásba is kerülhetett volna. Szerencsére sikerült, boldog vagyok – nyilatkozta.

Négy kvalifikációt rendeztek a jövő évi Grand Prix-ba való kerüléshez, ennek egyik állomása volt a debreceni viadal. Ezekből a legjobb 16 salakmotoros jutott be az augusztus 19-én Svédországban megrendezendő Grand Prix Challenge-ben, ahonnan majd a dobogósok biztosítják a helyüket a jövő évi egyéni világbajnoki sorozatra. 

MSZ

A végeredmény
1. Jack Holder (ausztrál) - 13+3 pont
2. Andzejs Lebedevs (lett) - 13+2
3. Michael Jepsen Jensen (dán) - 13+1
4. Jacob Thorssell (svéd) - 12
5. Adam Ellis (brit) - 11
6. Janusz Kołodziej (lengyel) - 9
7. Kai Huckenbeck (német) - 9
8. Antti Vuolas (finn) - 8
9. Petr Chlupac (cseh) - 8
10. Andreas Lyager (dán) - 6
11. Marko Levishyn (ukrán) - 6
12. Magosi Norbert (magyar) - 5
13. Timi Salonen (finn) - 4
14 Kovács Roland (magyar) - 2
15. Andrei Popa (román) - 1
16. Bárány Márk (magyar) - 0
17. Fuzesi Richárd (magyar) - 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában