Veled Kerek a Világ

2023.04.13. 16:25

Széles Diána: „Újra trendivé kell tenni a mozgást”

Mintegy 51 óvoda és 28 általános iskola biztosan jelen lesz a májusi eseményen.

Becsky András, Széles Diána és Makray Balázs

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. május 13-án immár kilencedik alkalommal rendezi meg a „Veled Kerek a Világ” sport- és családi napot, melynek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak a szervezők csütörtökön délután. 

A Gyulai István Atlétikai Stadionban megtartott sajtóeseményen Debrecen városának alpolgármestere, Széles Diána hangsúlyozta, újra trendivé kell tenni a mozgást. – Kulcskérdés, hogy mikor kezdjük el megismertetni gyerekeinkkel a mozgást és a sportot. A mai digitalizált világban ez egy nehéz feladat, de szülőként kötelességünk tenni a kicsik egészségéért. 

A sportcentrum és a város között remek az együttműködés, melyet szeretnénk tovább erősíteni. 

A modern játékgépek mellett nehéz versenyezni, de arra kell törekednünk, hogy a sport is legalább olyan trendi legyen, mint az elektronikus termékek. Fontos megemlíteni, hogy nem csupán a kicsiknek szól a program, hiszen a felnőttek számára is biztosítani kell a mozgást, amelyre az új Szent Anna utcai központ is lehetőséget biztosít majd – mondta a városvezető. 

A Debreceni Sportcentrum ügyvezetője, Becsky András szerint a sport által a fiatalok is sokat fejlődhetnek – Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy minél többen érezzenek magukban késztetést a mozgás elkezdésére. Van hova fejlődni még Magyarországnak, hiszen nemzetközi viszonylatban még el vagyunk maradva sok nemzettől, de ebben a kérdésben bizakodó vagyok. 

Kevés fiatalból lesz majd később olimpikon, vagy profi labdarúgó, de nem is ez számít igazán, hanem a sport beépülése a mindennapjainkba. Sokszor azt is nehéz eldönteni, hogy melik sportágat válasszák a szülők, de ebben is segítenek egyesület szakemberei

– nyilatkozta a szakember. 

Az eseményen jelen volt Makray Balázs is, a Debreceni Sportcentrum stratégiai és sportszakmai igazgatója, aki elmondta, idén szeretnének még több résztvevőt látni az eseményen – Szerencsére tavaly mintegy 1500-an voltak jelen a rendezvényen, ám májusban ezt is túlszárnyalnánk. Külön öröm számomra, hogy szabadtéren rendezzük az eseményt, de hosszú távú céljaink között szerepel szakosztályaink feltöltése is – árulta el az igazgató. 

A rendezvényt május 13-án rendezik, amelyen 24 sportág várja majd a mozgás szerelmeseit. 

OK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában