Kosárlabda

2023.04.19. 15:19

Polyák László: Higgadtabban és koncentráltabban kell majd játszanunk

A DEAC keddi vereségével eldőlt, hogy a legjobb esetben is ötödikek lehetnek a bajnokságban.

Forrás: Napló-archív

Nagyon nehéz helyzetben lépett pályára a DEAC kosárlabdacsapata kedden Szombathelyen, hiszen vereség esetén biztosan a FALCO juthatott volna tovább a párharcból. Andjelko Mandics együttese habár mindent megtett, nem sikerült megnehezíteni a hazaiak dolgát, így 3–0-s összesítéssel a Vas vármegyeiek bizakodhatnak a bajnoki cím megnyerésében. A találkozót követően a debreceniek egyik legjobbja, Polyák László értékelte a HAON-nak a vereséget. – Ha őszinték akarunk lenni, akkor azt kell mondanunk, hogy a jobbik együttes jutott tovább. 

Az első két találkozónkból próbáltuk leszűrni a legtöbb tanulságot, hiszen voltak jó periódusaink. Ennek ellenére az elején megpecsételtük a sorsunkat, amikor 14 pontos előnyre tett szert a FALCO.

Fejben nem voltunk eléggé frissek, s igazából lelkileg sem voltunk ezután a topon. A 3–0-s összesített eredmény kissé csalóka, hiszen nem feltétlen volt ennyi közte, sajnos maradt bennünk. Mindent összevetve azonban megérdemelten jutott tovább a címvédő – fogalmazott a játékos. 

Messze utaznak 

Mivel 8. helyen kvalifikálta magát a Debreceni Egyetem kosárcsapata a felsőházi rájátszásokra, így az is biztossá vált korábban, hogy pályahátrányban vívhatják meg a soron következő küzdelmeket. 

Először Szombathelyre látogattak kétszer, majd az is hivatalos lett, hogy a Sopron–Zalaegerszeg vesztesével mérkőznek a folytatásban, s egyik sem nevezhető rövid túrának.

A DEAC játékosa elmondta, sokat kivesz belőlük az utazás, de igyekeznek a legjobbjukat nyújtani. – Bár még nem tudjuk pontosan kivel fogunk megmérkőzni, de az biztos, hogy remek teljesítménnyel kell majd előrukkolnunk. Az sem segíti a helyzetünket, hogy rengeteget kell utaznunk, de nyolcadik helyen csúsztunk be a rájátszásban, így ez vár ránk. 

Ötnaponta utazunk, ráadásul nem keveset, de igyekszünk ezt az akadályt is leküzdeni.

Ha visszaemlékszek a Sopron elleni első meccsre, teljesen más volt, hiszen még Dedek mester irányított, sok sérülttel álltunk fel. A hazai összecsapásunkat sajnálom, mert az utolsó két percig fej-fej mellett küzdöttünk. A Zalaegerszeg nagyon stabilan szerepel otthon, velük is hosszabbításos meccset vívtunk. 

Biztosan javulnunk kell a lepattanók megszerzésében, hiszen sok múlhat ezen a jövőben is, a FALCO ellen ebben sajnos nem mi voltunk a jobbak.

Higgadtabban és koncentráltabban kell majd játszanunk – mondta. 

A kosaras végezetül a kitűzött célokról beszélt portálunknak, s elmondta: legjobb esetben is az ötödik helyet csíphetik meg bajnokságban, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A sportoló továbbá hozzátette, a szezonkezdet után szép eredmény lenne, ha sikerülne megcsípniük azt a pozíciót. 

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában