Labdarúgás

2023.04.14. 22:07

A gólok nem, de a sárga lapok záporoztak a DVSC meccsén

Jól kezdett a Puskás Akadémia, majd átvette az irányítást a Debrecen, de a végén Zahedi fejese döntött.

A hajdúsági ultrák ismét kitettek magukért, rigmusaiktól zengett a létesítmény

Forrás: Molnár Péter

Volt miért visszavágnia a DVSC-nek a Puskás Akadémia elleni mérkőzés előtt pénteken este, hiszen a felcsútiak az elmúlt időszakban sokszor törtek borsot Szécsi Márkék orra alá. Ki felejtené el a közelmúltbeli Magyar Kupa negyeddöntőt, amelyen a vendégek vetettek véget a Debrecen álmainak? Azon a mérkőzésen már a huszonnyolcadik másodpercben előnybe kerültek Hornyák Zsolték, majd hamar meg is duplázták azt. Ferenczi János szépségdíjas találata némi reményt adott a Vasutasnak, de Slagveer egy kontra végén végleg lezárta a találkozót, s búcsúztatta a piros-fehéreket. 

Ennek tudatában futottak ki a pályára a cívisvárosiak az OTP Bank Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén a Nagyerdei Stadionban, ahová a kései időpont ellenére is nagy létszámú közönség látogatott ki. A hajdúsági ultrák ismét kitettek magukért, rigmusaiktól zengett a létesítmény. 

A debreceni csapat egységét jól mutatja, hogy a kezdősípszót megelőzően Sós Bence és Varga József mezét is felmutatták a játékosok a csapatképnél. 

A találkozó elején a vendégek kezdtek jobban, s az első próbálkozás is az ő nevükhöz fűződött, de Megyeri Balázsnak nem kellett játékba avatkoznia, pár másodperccel később is a kék mezes felcsútiak kísérleteztek, de Puljics hatalmas luftot rúgott, így a ziccerből nem lett komolyabb veszély. A 9. percben válaszolt a Vasutas, Varga Kevin beadását azonban szögletre mentették a Fejér vármegyeiek, amelyből Szécsi Márk fejelt, de a labda elkerülte Markek kapuját. Az első negyedóra végére fokozatosan átvette az irányítást a DVSC, a hajdúsági ultrák pedig egyre hangosabbak lettek. A játékrész feléhez érve ismét Varga Kevint ugratták ki, aki középre passzolt, de Dzsudzsák Balázs kísérletét a bevetődő védő blokkolta. A félidő utolsó 15 percére fordulva újfent rákapcsolt Szrdjan Blagojevics legénysége, s a játékrész addigi legkomolyabb helyzete a 35. percben Babunszki előtt adódott, de Markek hatalmas bravúrt bemutatva bizonyította rátermettségét. Nem csökkent a piros mezesek lelkesedése, pár pillanattal később Varga Kevin eresztett el egy ballábas bombát, de a felcsúti kapus ismét védeni tudott. 

Érezhetően mindent megtettek a hazaiak a vezető gól érdekében, a vendégek pedig olykor-olykor a sportszerűség határát súrolva játszottak, amely ellen a B közép is felemelte a hangját. Több lehetőség nem adódott a csapatok előtt, így 0–0-s állásnál vonultak az öltözőbe a felek. 

A fordulást követően sem vett vissza a DVSC, Dzsudzsák Balázs kísérletezett először, de Markek ismét a helyén volt. Egyértelműen magához ragadta a kezdeményezést a Loki, szemre is tetszetősen járatták a labdát a piros mezesek. A felcsúti kontrák azonban folyamatosan magukban hordozták a veszélyt, s az sem könnyítette Szrdjan Blagojevics dolgát, hogy mindkét védekező középpályása ekkor már sárga lappal rendelkezett. Az 55. percben a hajdúsági szurkolók kaphattak a szívükhöz, hiszen Loncsar egy ütközést követően maradt a földön, de az ápolást követően folytatni tudta a játékot. A találkozó legveszélyesebb játékosa továbbra is Dorian Babunszki volt, de a Markekkel vívott külön meccsükben a portás bizonyult jobbnak. A 64. percben Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást, amely után Ojediran elé került a játékszer, de lövését blokkolták a védők. Az utolsó 20 percre kanyarodva teljesen átvette az irányítást a Loki, melynek eredménye egy újabb Babunszki helyzet volt, de a lehetőségből nem született meg a vezető találat. A 76. percben a kék mezes védelem adta el a labdát a tizenhatoson belül, majd Varga Kevin csapott le rá, Spandler kétségbeesetten szerelt, Bognár játékvezető pedig büntetőt ítélt. A videóbíró azonban közbeszólt, majd a sípmester érvénytelenítette a tizenegyest, s kifelé járt a szabadrúgás. A találkozó végén kijött a feszültség a játékosokon, vendég részről Colley érezte magában az energiát, majd akaszkodott össze Ferenczivel, s a debreceni balhátvédet kiállította a bíró a találkozó 90. percében. 

A csattanó azonban a végén jött: A 91. percben Zahedi fejesével megnyerte az összecsapást a vendég együttes (0–1).

A tények: 

OTP Bank Liga, 27. forduló 

DVSC–Puskás Akadémia 0–1 (0–0)

Nagyerdei Stadion, 3726 néző, Vezette: Bognár Tamás 

DVSC: Megyeri–Kusnyír, Loncsar, Dreskovics, Ferenczi–Ojediran, Manrique–Varga K. (Kiziridisz 82.), Dzsudzsák, Szécsi (Bódi 66.)–Babunszki (Mance 82.)

Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Puskás Akadémia: Markek–Szolnoki, Spandler, Ottewill–Batik–Favorov, Puljics (Colley 82.)–Gruber (Zahedi 84.), Komáromi (Corbu 66.), Levy–Golla 

Vezetőedző: Hornyák Zsolt 

Gól: Zahedi 0–1 (91.)

Kiállítva: Ferenczi (90.) 

Mesterszemmel: 

Szrdjan Blagojevics: Büszke vagyok a játékosaimra, olyan érzés van bennem, amit nagyon nehéz szavakba önteni. Gratulálok a Puskásnak a győzelemhez, izgalmas mérkőzés volt, amelyen az egyik legjobb teljesítményt nyújtottuk, mióta itt vagyok a klubnál. Sikerült megvalósítani a stratégiánkat, jól játszottunk, az utolsó passzokba csúszott hiba. Sajnálom a játékosokat, szomorú vagyok, de csak egy éjszakán át. Holnap folytatjuk a munkát. 

Hornyák Zsolt: Dicsérem a csapatom küzdőszellemét, megérdemelten nyertük a mérkőzést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában