Autósport

2023.04.07. 09:25

Szlalomrali lesz Debrecenben, bárki előtt itt a lehetőség!

Az emlékezetes szezonnyitó után már lehet nevezni a következő debreceni autóversenyre.

Forrás: magánarchívum

Nincs megállás, folytatódik a Kárai Exclusive Kupasorozat: április 16-án, vasárnap 9 órától rendezik az Auchan Szlalom elnevezésű megmérettetést a cívisvárosban. Az ötfordulós autóverseny-széria első viadala, a március közepén megrendezett Salak Aréna minden előzetes várakozást túlszárnyalt a pilóták és a nézők tekintetében. A Gázvezeték utcai Perényi Pál Salakmotor Stadionban 100 induló tesztelte tudását a salakoválon, s a négykerekűek száguldását több mint háromezer érdeklődő tekintette meg a helyszínen.

Ezt a felfokozott hangulatot szeretnék továbbvinni a szervezők a következő fordulóra, amit a hónap közepén rendeznek meg, szintén Debrecenben.

Technikás pályán

Az Auchan Szlalom ralinak van már múltja, ugyanis a hipermarket parkolója tavaly két versenynek is otthont adott. A viadalokon mindkét alkalommal túllépte a kilencvenet a nevezők száma, s a látványos manővereket több ezren követték figyelemmel a forgalomtól elzárt területen. A versenyzők nagyon élvezték a próbatételt a technikás pályán, ennek köszönhetően magával ragadó produkciókat láthatott a nézősereg.

A nézőknek ingyenes

Az idei „szlalomcsata” is fokozott izgalmakat ígér, hiszen egy teljesen új nyomvonalú pálya várja majd a résztvevőket. A szervezők 100 indulóban maximalizálták a létszámot, s a versenyzők három kört teljesíthetnek. (Amennyiben az időbeosztás engedi, elképzelhető, hogy 4 kört is mehetnek a ralisok.) A kupasorozat második fordulójára már lehet nevezni ezen az oldalon. A szervezők kiemelték, a versenyre bárki jelentkezhet, aki kedvet érez ahhoz, hogy szabályos keretek között kipróbálja tudását, illetve kocsiját. Ennek megfelelően azokra is számítanak, akik eddig még nem indultak autóversenyen, viszont érzik magukban és a négykerekűjükben az „X-faktort”. A vállalkozó kedvű pilóták több kategória közül választhatnak, így egy suzukis ugyanúgy megtalálhatja a saját csoportját, mint egy „bővérű” BMW-s. A lehetőség mindenki előtt adott, csak egy jó autó és egy bukósisak szükséges!

Jó hír a technikai sportok szerelmesei számára, hogy a versenyt díjtalanul tekinthetik meg a nézők.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában